Sölvesborgs kommun

Gifta sig under Sweden Rock Festival

Par som viger sig under Sweden rock Festival 2019. Foto: Karin Persson.

Par som viger sig under Sweden rock Festival 2019. Foto: Karin Persson.

Går ni i giftastankar och gillar Sweden Rock Festival? Då kan vi hjälpa er att låta er bröllopsdröm slå in. Vi ger 12 par möjligheten att knyta sina band under Sweden Rock Festival.

Information

Anmälan till vigsel på Sweden Rock Festival 2022 är för närvarande inte öppen.

Vid vår festivalvagn (innanför huvudentrén) har vi en vigselplats med en fin blomsterbåge.

Vi erbjuder:

  • Vigselförrättare (om ni inte har någon annan som ni själva ordnat).
  • En brudbukett från en av våra blomsterhandlare.
  • Naturligtvis ser vi också till att vigselögonblicket blir förevigat på foto. Dessutom kommer vi tillsammans med Hälleviks camping bjuda er på två övernattningar i stuga på Hälleviks camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid ett tillfälle då det passar er.

Vigseln sker inne på festivalområdet

Tänk på att ni och de gäster som ska vara med under själva vigselakten måste ha giltig entrébiljett för att komma in på området.

Hindersprövning och vigselintyg

När vi återkommer till er angående er anmälan så vill vi att ni ska kunna skicka in hindersprövning och vigselintyg till oss senast den 7 maj. Detta ansöker ni om hos Skatteverket och det brukar ta ca 1 vecka innan man får det hemskickat.

Anmälan

Alla platser är nu reserverade, mejla Johanna på adressen nedan om du är intresserad av att stå på reservlistan. Det går också att anmäla intresse för en "vanlig" borgerlig vigsel på festivalområdet under festivalen, men då ingår inte fotografering etc.

Historik

Sölvesborgs kommun har under många år haft borgerliga vigslar under Sweden Rock Festival. Dessa var från början på lite olika platser både inne och utanför festivalområdet. 2014 bestämde vi oss för att organisera vigslarna lite mer. Vi gjorde då en vigselplats inne på festivalområdet (ca 50 m från huvudentrén) med en blomsterbåge som markerar vigselplatsen. Första året hade vi tre par som gifte sig. Året efter ökade vi till 5 par. Vi erbjöd då sminkning och hårstyling till brudarna. Eftersom vi märkte att intresset för att gifta sig på festivalen var stort ändrade vi vårt upplägg och tog bort stylingen för att istället kunna erbjuda fler att gifta sig.

2016 dubblade vi till 10 par. 2017 ökade vi med ytterligare två par till totalt 12 par. Under 2018 var det 13 par som vigdes och 2019 var vi tillbaka på 12 par. Fram tom 2019 har vi förättat 55 vigslar under vår bröllopsbåge. Viglsarna äger alltid rum på torsdagen under festivalen.
Vigselplatsen är bredvid vår eventvagn inne på området, där våra ambassadörer finns på plats för att marknadsföra Sölvesborg. Extra roligt är det att varje år alltid kommer några par som gift sig under tidigare år och pratar med oss och "firar" sin torsdag även om datumet skiljer sig åt från år till år!

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut