Sölvesborgs kommun

Evenemang

Färgstark väggmålning i neonstarka färger, som porträtterar en kvinna.

Foto: Väggmålning och träskulpturer som du kan beskåda under Kulturkalaset v.44

Under sommarhalvåret är Sölvesborg en riktig festivalkommun, festivalerna avlöser varandra, stort blandas med smått och de flesta musiksmaker tillfredsställs. Men det goda livet fortsätter när jazztonerna försvinner bort i augustinatten. Sölvesborg har mycket att erbjuda under årets alla tider!

Konst, lek och öppna sinnen

1-9 april 2021, Sölvesborg
Konstutställningar, konstiga promenader och stadsvandring med fokus på offentlig konst och arkitektur. Roblox – ett virtuellt universum, påskiga krukor och fidget toys, utställningar samt öppen ateljé och trädgård. Vad vill du göra i påsk? Vi har programmet för dig!

Barnfestivalen (OBS! INSTÄLLT)

2021, Hällevik
Barnfestivalen riktar sig främst till barn i åldrarna 6-12 år, inträde och alla aktiviteter är gratis! Upplevelser och aktiviteter erbjuds såsom idrott, drama, cirkus, musik, skapande och lärande, friluftsliv, matlagning, byggnation med mera. Ta gärna med egen matkorg och njut i vår härliga natur!

Sweden Rock Festival

8 – 11 juni 2022, Norje
Festivalsommaren inleds med Sweden Rock Festival. En skönare och vänligare festival är svårt att hitta någon annanstans. Alla är glada, stämningen är avslappnad och mixen av människor är stor. De mest ”galna” hårdrockarna blandas med barnfamiljer. Att befinna sig i festivalvimlet, insupa stämningen och studera ”vanliga” mammor, pappor och ”kostymnissar” som plötsligt förvandlats till tvättäkta hårdrockare med svarta kläder och nitbälten, är en fantastisk upplevelse. Klicka på Sweden Rock festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information.

Killebom (OBS! INSTÄLLT)

7 - 11 juli 2021, Sölvesborg
Första veckan i juli fylls Sölvesborgs centrum av aktiviteter, för då drar den över 40-åriga traditionen Killebomfestivalen igång. Det blir fyra dagars festligheter med musik, tivoli, marknad, lokala och kända artister. Hela staden sjuder av liv, fest och glädje. Så gott som alla festligheter och uppträde har fri entré. . Läs mer på Killebomfestivalens Öppnas i nytt fönster. webbsida.

Ljungabacksstämman

2021, Ebbalycke
I slutet av juli hittar man spelemän både i buskar, under kastanjeträdet och på scenen i Ebbalycke i närheten av Gammalstorp. Här samsas inbokade spelemän tillsammans med spontanuppträde och det ljuder av dragspel, fiol, nyckelharpa och flöjt. Ljungbackastämman är ett nytt tillskott i vår festivalsommar.

Visfestivalen Fritt Spelrum

2021, Spraglehall
Visfestivalen kan avnjutas i det vackra stenbrottet i naturreservatet Spraglehall. Evenemanget blir allt populärare för varje år och här blandas kända artister med nya stjärnskott. Festivalen arrangeras av Kulturföreningen Fritt Spelrum.

Hällevik Tradjazzfestival

augusti 2021, Hällevik
I augusti förvandlas det pittoreska fiskeläget i Hällevik till ett sjudande New Orleans under den välbesökta Tradjazzfestivalen. I den vackra fiskelägemiljön svänger musiker och publiken loss i de många restaurangerna och tälten. För mer information, Hällevik TradJazzfestival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Filmen är producerad av Ragtime Media i samarbete med föreningen Jazz i Hällevik, Musik i Blekinge, Sölvesborgs kommun och Sölvesborg-Mjällby Sparbank. © Ragtime Kommunikation & Media AB 2020

Trädgårdsdagarna

21 - 22 augusti 2021, Sölvesborg
I många år har Trädgårdsdagen arrangerats i Sölvesborgs slottslängor. Men i år ställer vi om och flyttar ut – och förlänger evenemanget till två dagar. Trädgårdsdagarna tar dig på en safari bland blommor, vin och bin, inom Sölvesborg och 3 mils radie! Besök öppna trädgårdar, lokala odlare, gårdsbutiker, konstnärer och hantverkare, caféer och mycket mer.

Höstmarknad

2 oktober 2021, Sölvesborg
Välkomna på höstmarknad i Sölvesborgs stadskärna. Höstmarknaden i Sölvesborg har en lång och anrik historia, går av stapeln den första lördagen i oktober. Under dagen fylls Sölvesborgs stadskärna av knallar som säljer godis, lädervaror, pälstofflor, får- och renskinn, hantverk, kläder, bröd, honung, senap, charkvaror m.m.

Kulturkalas

vecka 44, 2021, Sölvesborg
Hösten 2021 arrangerar Sölvesborgs kommun ett kulturkalas i mindre skala, där programmet anpassats efter FHMs rekommendationer.

Julmarknad

26 - 28 november 2021, Sölvesborg
Upplev en hantverksmarknad med den genuina känslan! Möt våra duktiga och entusiastiska hantverkare som finns på plats under hela julmarknaden! Traditionsenligt erbjuder vi våffelservering i längorna, tomteverkstad och mycket annat.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Uppleva och göra