Sölvesborgs kommun

Evenemang

Vimplar hänger i luften på stadens shoppinggata

Här hittar du information om evenemang som sker i Sölvesborg.

Vad vill du se och göra? Här hittar du information om evenemang, fritid- och kulturaktiviteter som arrangeras under hela året i Sölvesborgs kommun. Från stadsvandringar till föreläsningar, musik, nöje och mer.

Fler evenemang

På Visit Sölvesborg kan du hitta fler evenemang som arrangeras i Sölvesborg.
Länk » Visit Sölvesborg evenemangskalender Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under sommarhalvåret är Sölvesborg en riktig festivalkommun, festivalerna avlöser varandra, stort blandas med smått och de flesta musiksmaker tillfredsställs. Men det goda livet fortsätter när jazztonerna försvinner bort i augustinatten. Sölvesborg har mycket att erbjuda under hela året.

Konstexplosion

6-10 april 2023, Sölvesborg
Välkommen att uppleva konsten värld! Under påskhelgen bubblar Sölvesborg av kreativitet när konstnärer, caféer med mera över hela vår fina kommun öppnar upp och lockar till besök på temat konst.
» Se programmet 2023

Seniordagen

25 maj 2023, Svarta Led
Kom och prova på olika fritidsaktiviteter fokus på med både fysisk och psykisk hälsa. Vi bjuder in till motionsdans med musikerduon Orient, det blir allsång och goda möjligheter till att fika och umgås. Sofia Åhman känd för ”Gympa med Sofia” på SVT kommer och håller i ett gympapass och en föreläsning. Båda är på temat om hur man gör för att få bra livskvalitet på ålderns höst.
Se programmet » Seniordagen 25 maj

Sweden Rock Festival

7 – 10 juni 2023, Norje
Festivalsommaren inleds med Sweden Rock Festival. En skönare och vänligare festival är svårt att hitta någon annanstans. Alla är glada, stämningen är avslappnad och mixen av människor är stor. De mest ”galna” hårdrockarna blandas med barnfamiljer. Att befinna sig i festivalvimlet, insupa stämningen och studera ”vanliga” mammor, pappor och ”kostymnissar” som plötsligt förvandlats till tvättäkta hårdrockare med svarta kläder och nitbälten, är en fantastisk upplevelse.
Länk till » Sweden Rock festival webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Killebom

5 – 8 juli 2023, Sölvesborg
Första veckan i juli fylls Sölvesborgs centrum av aktiviteter, för då drar den över 40-åriga traditionen Killebomfestivalen igång. Det blir fyra dagars festligheter med musik, tivoli, marknad, lokala och kända artister. Hela staden sjuder av liv, fest och glädje. Så gott som alla festligheter och uppträde har fri entré.

Ljungabackastämman

I slutet av juli hittar man spelemän både i buskar, under kastanjeträdet och på scenen i Ebbalycke i närheten av Gammalstorp. Här samsas inbokade spelemän tillsammans med spontanuppträde och det ljuder av dragspel, fiol, nyckelharpa och flöjt.

Musikfestivalen Fritt Spelrum

Musikfestivalen kan avnjutas i det vackra stenbrottet i naturreservatet Spraglehall. Evenemanget blir allt populärare för varje år och här blandas kända artister med nya stjärnskott. Festivalen arrangeras av Kulturföreningen Fritt Spelrum.

Hällevik Tradjazzfestival

10-13 augusti 2023, Hällevik
I augusti förvandlas det pittoreska fiskeläget i Hällevik till ett sjudande New Orleans under den välbesökta Tradjazzfestivalen. I den vackra fiskelägemiljön svänger musiker och publiken loss i de många restaurangerna och tälten. Festivalen arrangeras av föreningen Jazz i Hällevik.
För mer information » Hällevik TradJazzfestival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Filmen är producerad av Ragtime Media i samarbete med föreningen Jazz i Hällevik, Musik i Blekinge, Sölvesborgs kommun och Sölvesborg-Mjällby Sparbank. © Ragtime Kommunikation & Media AB 2020

Trädgårdsdagen

19 augusti 2023, Slottslängorna Sölvesborg
Välkommen till en stor och inspirerande trädgårdsmarknad vid slottet. Här kan du köpa växter och annat som hör trädgård och odling till. Dagen bjuder även på föreläsningar och öppna trädgårdar.
Se programmet » Trädgårdsdagen 19 augusti

Blekinge Adventure Festival

september 2023, Blekinge
Den 2-4 september går Blekinge Adventure Festival av stapeln - en upplevelsearena för hela Blekinges utbud inom outdoor och äventyr! Laga mat över öppen eld, övernatta i vindskydd, testa yoga och ridning eller känn magpirret i en ribbåt. Under tre dagar erbjuds en mängd olika prova-på aktiviteter inom friluftsliv på land och till havs, för våghalsar, eller för dig som söker lugnet och allt däremellan.
Länk till » Mer information om Blekinge Adventure Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Blekinge Parasport Camp

september 2023, Blekinge
För första gången arrangeras Blekinge Parasport Camp – en idrottshelg med massor av kul parasport att prova på!
Länk till » Mer information om Blekinge Parasport Camp

Blekinge gårdsbutiksrunda

september 2022, Sölvesborg/Blekinge
Välkommen till en spännande och smakrik helg på landsbygden! Varje år arrangeras Gårdsbutiksrundan i Blekinge där besökare kan upptäcka de lokala delikatesserna i länets härliga gårdsbutiker.

Höstmarknad

oktober 2023, Sölvesborg
Höstmarknaden i Sölvesborg har en lång och anrik historia, marknaden går av stapeln den första lördagen i oktober. Under dagen fylls Sölvesborgs stadskärna av knallar som säljer godis, lädervaror, pälstofflor, får- och renskinn, hantverk, kläder, bröd, honung, senap, charkvaror med mera.

Kulturkalas

Vecka 44, Sölvesborg
Kulturen väcks till liv när stora som små erbjuds en buffé av kulturaktiviteter i Sölvesborg. Kulturkalaset inträffar under v.44.

Julmarknad

1-3 december 2023, Sölvesborg
Upplev en hantverksmarknad med den genuina känslan! Möt våra duktiga och entusiastiska hantverkare som finns på plats under hela julmarknaden! Traditionsenligt erbjuder vi våffelservering i längorna, tomteverkstad och mycket annat.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Uppleva och göra