Sölvesborgs kommun

Evenemang

Vimplar hänger i luften på stadens shoppinggata

Här hittar du information om evenemang som sker i Sölvesborg.

Här hittar du information om evenemang, fritid- och kulturaktiviteter som arrangeras under hela året i Sölvesborgs kommun. Vi tipsar om stadsvandringar, föreläsningar, musik, nöje och mer.

Fler evenemang

På Visit Sölvesborg kan du hitta fler evenemang som arrangeras i Sölvesborg.
Länk » Visit Sölvesborg evenemangskalender Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets större evenemang

Under sommarhalvåret är Sölvesborg en riktig festivalkommun, festivalerna avlöser varandra, stort blandas med smått och de flesta musiksmaker tillfredsställs. Men det goda livet fortsätter när jazztonerna försvinner bort i augustinatten. Sölvesborg har mycket att erbjuda under hela året. Här har vi samlat våra mest välbesökta återkommande evenemang som arrangeras från år till år.

Konstexplosion

Skärtorsdag - Annandag påsk, Sölvesborg
Välkommen att uppleva konsten värld! Under påskhelgen bubblar Sölvesborg av kreativitet när konstnärer, caféer med mera över hela vår fina kommun öppnar upp och lockar till besök på temat konst. Konstexplosion arrangeras av Sölvesborgs kommun. Programmet släpps veckorna innan påsk.
Mer information » Konstexplosion

Sweden Rock Festival

5 - 8 juni 2024, Norje
Festivalsommaren inleds med Sweden Rock Festival. En skönare och vänligare festival är svårt att hitta någon annanstans. Alla är glada, stämningen är avslappnad och mixen av människor är stor. De mest ”galna” hårdrockarna blandas med barnfamiljer. Att befinna sig i festivalvimlet, insupa stämningen och studera ”vanliga” mammor, pappor och ”kostymnissar” som plötsligt förvandlats till tvättäkta hårdrockare med svarta kläder och nitbälten, är en fantastisk upplevelse.
Länk till » Sweden Rock festival webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Killebom

3 - 6 juli 2024, Sölvesborg
Första veckan i juli fylls Sölvesborgs centrum av aktiviteter, för då drar den över 50-åriga traditionen Killebomfestivalen igång. Det blir fyra dagars festligheter med musik, tivoli, marknad och aktiviteter. Hela staden sjuder av liv, fest och glädje. Så gott som alla festligheter och uppträde har fri entré.
Mer information » www.killebom.se

Ljungabackastämman

23 juli 2023, Ebbalycke Gammalstorp
I slutet av juli hittar man spelemän både i buskar, under kastanjeträdet och på scenen i Ebbalycke i närheten av Gammalstorp. Här samsas inbokade spelemän tillsammans med spontanuppträde och det ljuder av dragspel, fiol, nyckelharpa och flöjt.
Mer information » Ljungabackastämman Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Musikfestivalen Fritt Spelrum

29 juli 2023, Spraglehall Krokås
Musikfestivalen kan avnjutas i det vackra stenbrottet i naturreservatet Spraglehall. Evenemanget blir allt populärare för varje år och här blandas kända artister med nya stjärnskott. Festivalen arrangeras av Kulturföreningen Fritt Spelrum, alltid sista lördagen i juli.
Mer information hittar du på » www.frittspelrum.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hällevik Tradjazzfestival

10-13 augusti 2023, Hällevik
I augusti förvandlas det pittoreska fiskeläget i Hällevik till ett sjudande New Orleans under den välbesökta Tradjazzfestivalen. I den vackra fiskelägemiljön svänger musiker och publiken loss i de många restaurangerna och tälten. Festivalen arrangeras av föreningen Jazz i Hällevik.
Mer information » www.jazzen.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Filmen är producerad av Ragtime Media i samarbete med föreningen Jazz i Hällevik, Musik i Blekinge, Sölvesborgs kommun och Sölvesborg-Mjällby Sparbank. © Ragtime Kommunikation & Media AB 2020

Trädgårdsdagen

17 augusti 2024, Slottslängorna Sölvesborg
Välkommen till en stor och inspirerande trädgårdsmarknad vid slottet. Här kan du köpa växter och annat som hör trädgård och odling till. Dagen bjuder även på föreläsningar och öppna trädgårdar.
Se programmet » Trädgårdsdagen 19 augusti 2023

Folkmyller vid Slottslängorna en solig sommardag.

Trädgårdsdagen i Slottslängorna.

Blekinge Adventure Festival

1-3 september 2023, Blekinge
Blekinge Adventure Festival riktar sig till dig som gillar friluftsliv, aktiviteter och äventyr utomhus – oavsett om du är nybörjare eller erfaren friluftsentusiast. Under tre dagar erbjuds olika prova-på aktiviteter.
Mer information hittar du på » www.visitblekinge.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Blekinge gårdsbutiksrunda

9-10 september 2023, Sölvesborg/Blekinge
Välkommen till en spännande och smakrik helg på landsbygden! Varje år arrangeras Gårdsbutiksrundan i Blekinge där besökare kan upptäcka de lokala delikatesserna i länets härliga gårdsbutiker. Helgen den 9-10 september håller medverkande butiker öppet mellan klockan 10.00– 16.00.
Mer information/karta hittar du på » www.visitblekinge.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också hämta en tryckt karta på Sölvesborgs turistbyrå/Medborgarkontoret.

Kulturkalas

Vecka 44, Sölvesborg
Kulturen väcks till liv när stora som små erbjuds en buffé av kulturaktiviteter i Sölvesborg. Kulturkalaset inträffar alltid under v.44. 2023 års program släpps i början av oktober.

Julmarknad

1-3 december 2023, Sölvesborg
Upplev en hantverksmarknad med den genuina känslan! Möt våra duktiga och entusiastiska hantverkare som finns på plats under hela julmarknaden! Traditionsenligt erbjuder vi våffelservering i längorna och tomten kommer på besök.
Länk till » Mer information om Sölvesborgs julmarknad

Slottslängornas entre lyser upp av granar och ljus, snön faller.

Julmarknad Slottslängorna.

Senast uppdaterad:

Skriv ut