Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Killebom logotyp

3 - 6 juli 2024

Välkommen till Killebom – Sölvesborgs stadsfestival, en folkfest för alla sedan 1973! Marknad, tivoli, aktiviteter, mat, musik och mer. Alla konserter är gratis! Killebom arrangeras av Sölvesborgs kommun. Huvudsponsor är Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Elov & Beny

Allsångskväll med gästartister Shirley Clamp och David Lindgren

Fredag 5 juli, kl. 18.00, Stortorget Sölvesborg

Shirley blev ett med Svenska folket när hon 2004 deltog i Melodifestivalen med låten "Min kärlek". Sedan dess har det blivit många turnéer i olika format, till exempel Rhapsody in Rock, och TV-medverkan i både allvarliga och lekfulla program. Sju gånger har hon tävlat i Melodifestivalen och åtta gånger har hennes låtar belönats med placeringar på Svensktoppen. Fredagen den 5 juli kommer Shirley till Sölvesborg och sjunger in sommaren på Killebomfestivalens allsångskväll, uppbackad av David Lindgren och radioprofilen Peje Johansson med husband, samt lokal artist Maximilian Asplund.

Killeboms allsångskväll brukar vara ett populärt inslag, så pass omtyckt att vi i år flyttar allsångskvällen till fredagskvällen, istället för torsdagen som tidigare år.

Konserten är gratis!

Killebomfestivalen tackar vår huvudsponsor Sölvesborg-Mjällby Sparbank som bjuder på allsångskvällen.

David Lindgren

David Lindgren

Fredag 5 juli, kl. 22.00, Stortorget Sölvesborg

David Lindgren är minst sagt en mångfaldig underhållare, han är sångaren och musikalartisten som både tävlat och programlett Melodifestivalen, programlett Let's Dance, och medverkat i en rad uppsättningar som till exempel Jersey Boys, Mamma Mia och Hairspray. Fredagen den 5 juli tar han på sig sina sång- och dansskor och kommer till oss i Sölvesborg och levererar sommarfeeling! David gästar först allsångkvällen tillsammans med Shirley Clamp kl. 18.00. David stannar sedan kvar för att ta över Stortorgets scen kl. 22.00. Tillsammans med sitt band bjuder han på en egen show, med sköna sommarlåtar att sjunga med i och njuta till. David låter hälsa att det blir svensk sommar när den är som bäst - från musicals till Ledin!

Konserten är gratis!

Killebomfestivalen tackar vår huvudsponsor Sölvesborg-Mjällby Sparbank som bjuder på allsångskvällen samt David Lindgrens konsert samma kväll.

Magnus Carlsson

Moneybrother

Lördag 6 juli kl. 22.00, Stortorget Sölvesborg

Anders ”Moneybrother” Wendin firade nyligen 20-årsjubileet av sitt debutalbum Blood Panic. Med hundratals konserter i ryggen, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat både punk, soul, rock, tröstrikt, storslaget och intimt. År 2017 medverkade Anders Wendin i TV4-succén Så Mycket Bättre. Med sina själfulla och hyllade tolkningar sjöng han sig än djupare in i vardagsrummen och blev Moneybrother med hela svenska folket. Vi välkomnar Moneybrother till Sölvesborg med öppna armar, lördagen den 6 juli.

Konserten är gratis!

Elov & Beny

Elov & Beny

Lördag 6 juli kl. 18.30, Stortorget Sölvesborg

Artistduon Elov & Beny har stormat in i rampljuset och etablerat sig som pionjärer inom partymusiken eller vad som i folkmun kallas EPA-dunk. I sommar åker de ut med turnén ”Gasen i botten” som representerar såväl intensiteten i musiken, nivån av fest och bilarna som dunkar musiken. Elov & Beny har nått framgång med låtar som ”Bubbel på balkongen”, ”Raggen går”, ”Cheva på fredag”, ”Fast i liften”, ”Rom & cola. Lördagen den 6 juli gör de ett stopp i Sölvesborg på Killebomfestivalen!

Konserten är gratis!

Magnus Carlsson

Tack för Killebom 2023 - se filmen

Sölvesborgs stadsfestival 2023 bjöd på hundratals programpunkter. Hur sammanfattar man allt som hände? Se festivalfilmen från sommaren 2023 som vi klippt ihop.

» Länk till YouTube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Magnus Carlsson

Medverka på Killebom 3-6 juli 2024 – föreningar och andra aktörer

Har du eller ni en idé om en aktivitet som ni skulle vilja genomföra på Killebomfestivalen?

» Kontakta oss

 

Magnus Carlsson

Mat och marknadsförsäljning – Ansök om försäljningsyta

Är du intresserad av en försäljningsyta på Killebomfestivalen? Killeboms stora och populära sommarmarknad äger rum på onsdag den 3 juli 2024. Men du kan också ansöka om en mat- eller försäljningsplats för alla eller vissa dagar under hela festivalen under perioden 3-6 juli.

» Läs mer och ansök

 

Bild

Medeltida marknad 6 juli

Killebomfestivalen arrangerar en Medeltida marknad lördagen den 6 juli. Vill du vara med som utställare på Blekinges enda Medeltida marknad? Nu kan du anmäla ditt intresse. Sista anmälningsdag är den 30 april.
» Läs mer

Bild

Konst och designmarknad 5-6 juli

Under Killebom arrangerar vi en konst och designmarknad i Kulturkvarteret, den 5-6 juli. Här vill vi samla design, mode, konst och inredning. Vill du vara med? Skicka en ansökan till oss och berätta vad du vill bidra med. Sista anmälningsdag är den 30 april.
» Läs mer

Bild

Kontakta oss

Har du frågor angående Killebom? Här hittar du kontaktupgifter till oss som arbetar med festivalen. 
» Läs mer

Bild

Sociala medier

Sölvesborgs stadsfestival Killebom finns på både Instagram och Facebok, sök på Killebom så hittar du oss. Följ oss gärna för att inte missa några uppdateringar.

Bild

Personuppgifter – foto och film

Under festivalen har vi fotografer på stan som dokumenterar festivalen.
» Läs mer

Bild

Arrangör och huvudsponsor

Killebom arrangeras av Sölvesborgs kommun. Huvudsponsor för Killebom är Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Sponsorer

Tack till våra sponsorer som är en stor del av arrangemanget och bidrar på olika sätt, Sölvesborgshem och Sölvesborg Energi.

Kontakt

Om Killebom