Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Magnus Carlsson

Nu är årets festivalprogram släppt!

Äntligen kan vi presentera Killeboms fullständiga festivalprogram. Sölvesborgs stadsfestival 2023 bjuder på en bred palett när Killebom firar 50 årsjubileum. Hundratals programpunkter med aktiviteter för alla åldrar finns nedkokade här på vår webb.

Program » Killebom 5-8 juli 2023

Magnus Carlsson

Allsångskväll med gästartisterna Magnus Carlsson, Renaida Braun och Agnes Lingøy 
Torsdag 6 juli kl. 19.00, Stortorget

Vi inviger Killebom 2023 som övergår i en somrig och härlig Allsång på Stortorget. Kvällens gästartister är Magnus Carlsson, Renaida Braun och Agnes Lingøy. Kom och sjung med, vi dukar upp med stolar och sånghäften. Arrangör: Sölvesborg Mjällby Sparbank

Bandmedlemmarna i Isaac and The Soul Company

Isaac and The Soul Company
Fredag 7 juli kl. 20.00, Stortorget

De är guldgossarna i smoking som bjuder på soul, dans, party och fantastiskt blås i absolut toppklass! Förbered dig på en total musikalisk urladdning som flörtar med Las Vegas, men det är i Sölvesborg det händer! Att sitta är inte att rekommendera, detta är ett band som bjuder in till dans, svett och ös!

Paul Rey

Louisiana Avenue
Lördag 8 juli kl. 22.00, Stortorget

Louisiana avenue är glädjeorkestern som bjuder på festivalstämning och karnevalsyra. De tar dig till Mardi gras karnevalen i New Orleans utan att flyga en meter! Lördagkväll kl. 22.00 intar detta åttamannaband med spinnande trummor och en mästerlig blåssektion Stortorgets scen. Vi lovar dig en upplevelse du sent kommer att glömma! Det är inte ovanligt att kvällen slutar med att publiken krokar upp i ett karnevalståg…

Jakob Karlberg

Mange makers
Fredag 7 juli kl. 23.00, Stortorget

Mange makers ställer till med nattklubbsfeeling. Dansa in natten till låtar som Ballar ur och Fest hos Mange på Killeboms mest maxade fest med hög nostalgifaktor. 2010 fick de en viral fullträff med ”Fest hos Mange”, en partylåt som spelades varm på många studenters förfester och har en given plats i den svenska festmusikskatten. Ett slitsamt turnerande resulterade i att bandet splittrades, men nu är de tillbaka.

Cecilia Kallin

Mojje
Lördag 8 juli kl. 16.00, Stortorget

Mojje har underhållt barn i hela sin karriär, han har själv sagt att det härligaste som finns är att vara barnfamiljernas bästa vän. Dansa, klappa takten och sjung med till låtar som Lollo och Bernies sång, Var ligger landet där man böjer bananerna eller Tjabba tjena hallå! Ingen får slumra till, här ska publiken ska engageras, för Mojje har en förmåga att underhålla alla, från festivalens yngsta till äldsta.

Agnes Lingoy

Hasse Andersson
Torsdag 6 juli kl. 14.00

Seniorkvarteret Duvans mötesplats
(S:t Ibbsgatan 1D)

Det behövs väl knappast nån presentation? Änglahund, Skomagare Anton, Marknadsvarité, Dans på Vejby ängar… Låtlistan är minst sagt gedigen. 2015 tog hans karriär ytterligare fart när han gjorde braksuccé i Melodifestivalen med låten Guld och gröna skogar. Det är med stolthet vi välkomnar Hasse ”Kvinnaböske” Andersson till Killebom! » Läs mer om biljettbokning

Rickard Olsson

Sommarbingo med Rickard Olsson
Fredag 7 juli kl. 14.00

Seniorkvarteret Duvans mötesplats
(S:t Ibbsgatan 1D)

Nu tar Rickard Olsson på sig bingokavajen igen för att spela bingo med festivalpubliken. Med sig har han gitarristen John Sarafian som jobbat med Bingolotto i många år - allt för att höja stämningen och maximera spelstunden. Missa inte festivalens kanske mysigaste och samtidigt galnaste eftermiddag! Bingobrickor säljs direkt på plats i god tid innan spelet börjar, pris 20 kr/bricka (max 1 bricka per spelare).

Renaida Braun

Mamma Mia, vilka hits!
Onsdag 5 juli kl. 14.00

Seniorkvarteret Duvans mötesplats
(S:t Ibbsgatan 1D)

Den akustiska duon Anna Melander och Mia Moilanen bjuder på ABBAs odödliga låtskatt. Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid är Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna som än idag skördar framgångar världen över. Mia och Anna intar Seniorkvarterets scen för att hylla sagan om ABBA med en akustisk kavalkad av bandets största hits.

Paul Rey

Paul Rey
Lördag 8 juli kl. 19.00

Stortorget

Popartisten Paul Rey ansluter till Killebom och förgyller festivalens lördagkväll tillsammans med Jakob Karlberg och Cecilia Wallin på Stortorgets scen. 2020 debuterade Paul Rey i Melodifestivalen med låten "Talking in My Sleep", han har även samarbetat med Snoop Dogg, på singeln "California Dreamin". Nu aktuell med låten "Royals".

Jakob Karlberg

Jakob Karlberg
Lördag 8 juli kl. 19.00

Stortorget

Minns du Jakobs debutsingel och monsterhiten från 2015 "Fan va bra" som blev årets "sommarplåga" samma år? Med låtar som “Trädgårn”, “Ta med dig solen” och “Om du tror att jag saknar dig" bidrar Jakob till den rätta festivalkänslan. Jakob spelar tillsammans med Paul Rey och Cecilia Kallin lördagkväll med start 19.00!

Cecilia Kallin

Cecilia Kallin
Lördag 8 juli kl. 19.00

Stortorget

Sångerskan och låtskrivaren Cecilia Kallin slog igenom som leadsångerska och gitarrist i pop- och folkmusikgruppen Timoteij. Efter många år i musikbranschen och framträdanden i bl.a. Melodifestivalen är Cecilia Kallin idag aktuell som soloartist. Lördagen den 9 juli delar hon Stortorgets scen med Jakob Karlberg och Paul Rey.

Bild

Konst- och designmarknad
Fredag 7 juli och lördag 8 juli kl. 11-17

Kulturkvarteret är platsen för dig som vill dra dig undan surret och snurret från öltält och karuseller. Kliv in i Kulturkvarterets charmiga miljö med musik, servering, aktiviteter och antikhandel. Under festivalen arrangeras en konst- och designmarknad här fredag-lördag.
OBS! Alla marknadsplatser är fullbokade men det går bra att skriva upp sig på reservlistan om vi skulle få några avhopp.

En soffa på Lilla skolgatan byggd av gamla skateboards målade i olika färger och mönster.

Medeltida marknad – Lördag 8 juli kl. 10-16

En upplevelse för många sinnen! Möt knallar, gycklare, sångare och musikanter samt riddare från en förlorad värld. Riksspelmannen och kulturarvspristagaren Astrid Selling levandegör toner från medeltiden. Flera barnaktiviteter.
10.00 Gycklaren Tristan jonglerar.
11.00 Medeltida musik, Astrid Selling.
12.00 Riddare besöker marknaden.
13.00 Tornerspel, Nicolaigatan.
14.00 Medeltida musik, Astrid Selling.
15.00 Mr. Berger & Gycklaren Ann, trollar.

Bild

Smådjursutställning

Under Killebom arrangerar vi en populär smådjursutställning i biblioteksparken. Har du ett luddigt, tokigt, roligt eller bara otroligt gulligt husdjur som du skulle vilja visa upp? Då vill vi gärna att du anmäler dig till att vara med, ju fler djur desto roligare blir det! På plats kommer våra festivalbesökare att kunna rösta på sitt favoritdjur. 

Bild

Sölvesborgs stadslopp – Lördag 8 juli

Vill du vara med och springa i Sölvesborgs stadslopp under Killebom? Du kan välja mellan 5, 10 och 21km. Banan går längs med cykelvägen Sölve-Ljungaviken-Sölvesborgsbron eller som kallat Brorundan. Du anmäler dig till MJM som arrangerar loppet.
Läs mer på: mjmchallenge.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild

När kommer programbladet i brevlådan?

Du som bor i Sölvesborgs kommun får ett tryckt programblad hemskickat i brevlådan helgen vecka 24, det vill säga helgen innan midsommar. Programbladet kommer också att finnas på Sölvesborgs turitbyrå och ute på stan under festivalveckan. Följ oss gärna på facebook och instagram för att hålla dig uppdaterad!

Bild

Ansök om mat- eller marknadsplats 

Vill du hyra en mat eller marknadsplats under Killebomfestivalen? Marknadsplatserna är för onsdagen den 5 juli 2023. Matplatsen ansöker man om för hela festivalen. Ansökan görs på bokamarknad.se.

Bild

Kontakta oss

Har du frågor angående Killebom? Här hittar du kontaktupgifter till oss som arbetar med festivalen. 

Bild

Följ oss i sociala medier

Sölvesborgs stadsfestival Killebom finns på både Instagram och Facebok, sök på Killebom så hittar du oss. Följ oss gärna för att inte missa några uppdateringar.

Bild

Personuppgifter – foto och film

Under festivalen kommer vi att ha fotografer på stan som dokumenterar festligheterna. Materialet kommer att arkiveras av Sölvesborgs kommun och kan komma att visas i våra sociala kanaler.

Bild

Arrangör och huvudsponsor

Killebom arrangeras av Sölvesborgs kommun. Huvudsponsor för Killebom är Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Bild

Silversponsorer

Tack till våra generösa sponsorer som är en stor del av arrangemanget och bidrar på olika sätt.

Bild

Bronssponsorer

Tack till våra vänner av Killbomfestivalen som stöttat festivalen med ett ekonomiskt bidrag.

Kontakt

Om Killebom