Sölvesborgs kommun

Barn- och ungdomskultur

En glad flicka med en regnbåge målad på kinden skrattar mot kameran.

En glad flicka med ansiktsmålning. Foto: Pär Johansson

Sölvesborgs kommun anordnar flera kulturaktiviteter som barn och ungdomar ska kunna ta del av. Kultur ska finnas till för alla, oavsett ålder! Du som är barn eller ungdom ska känna att du har möjligheten att kunna läsa böcker, måla eller spela musik som passar just dig och dina intressen.

Det är fantastiskt att läsa och böcker är en enkel kulturupplevelse som är alldeles gratis. Personalen på stadsbiblioteket i Sölvesborg kan hjälpa dig att välja spännande böcker som passar just dig. Om du tycker om att läsa har du möjlighet att bli en ”biblioteksspanare”. Det innebär att du träffar barnbibliotekarierna för att fika, prata bibliotek och böcker några gånger per termin.

Kulturkarameller

Allt ifrån barnteater och minibio till pokémonpärlning och pyssel finns under både höst- och vårterminen. Evenemangen kan vara på något av våra bibliotek, i en av alla fina bygdegårdar i kommunen eller i andra offentliga lokaler och ordnas i samarbete mellan kommunen och våra kulturföreningar.

Alla Kulturkarameller hittar du i evenemangskalendern Öppnas i nytt fönster..

Festivaler

Varje år arrangerar kommunen tillsammans med olika aktörer och föreningar en barnfestival i slutet av maj, som du är välkommen att delta i alldeles gratis. På barnfestivalen kan du bland annat få ansiktsmålning, pyssla, leka och njuta hur mycket som helst. Varje juli arrangeras även stadsfestivalen Killebom, där du kan åka karuseller och annat skoj i tre dagar.

Kulturläger

Varje sommar anordnas ett kulturläger för kreativa barn och ungdomar. Lägret hålls på dagtid under en veckas tid, där du kan arbeta med hantverk och måleri. På kulturlägret möter du nya vänner, upptäcker kultur i olika former samtidigt som du utvecklas! Lägret är helt gratis. Det serveras ett mindre mellanmål varje dag. Du kan antingen välja om du vill delta på förmiddagarna eller på eftermiddagarna, när det passar dig allra bäst.

Senast uppdaterad:

Skriv ut