Sölvesborgs kommun

Hällevik Tradjazzfestival

Tre män spelar jazz på scen iklädda färgglada skjortor

Foto: Henrik Ivansson

En gång om året, närmare bestämt i augusti, förvandlas det pittoreska fiskeläget härliga Hällevik på Listerlandet till en kokande kittel av glad jazzmusik och glada människor. Folkfesten varar under tre dagar.

En tradition lika självklar som midsommar

Hällevik Tradjazzfestival har utvecklats till en återkommande folkfest som för många har blivit en lika självklar tradition som midsommar. Varje år kommer det 10-15 000 människor till festivalen för att njuta av musiken och må allmänt bra. Över 20 band underhåller under tre dagar på 5 olika scener, alla placerade på bekvämt gångavstånd från varandra i vackra Hällevik.

Filmen om Hällevik Tradjazzfestival

Festivalen drivs av föreningen Jazz i Hällevik. Följ festivalens framgångar från starten 2004 fram till idag, hur idén om en kokande kittel av glad jazzmusik kunde bli till verklighet, och vad festivalen betyder för Hällevik och hela Sölvesborgs kommun idag. Filmaren Rune Källén har dokumenterat historien i en film på cirka 30 minuter, för att se filmen klicka på bilden nedan.

Filmen är producerad av Ragtime Media i samarbete med föreningen Jazz i Hällevik, Musik i Blekinge, Sölvesborgs kommun och Sölvesborg-Mjällby Sparbank.
© Ragtime Kommunikation & Media AB 2020
www.ragtimemedia.se
Hällevik Tradjazzfestival
www.jazzen.nu

Senast uppdaterad:

Skriv ut