Sölvesborgs kommun

Hällevik Tradjazzfestival

Tre män spelar jazz på scen iklädda färgglada skjortor

Foto: Henrik Ivansson

En gång om året, närmare bestämt i augusti, förvandlas det pittoreska fiskeläget härliga Hällevik på Listerlandet till en kokande kittel av glad jazzmusik och glada människor. Folkfesten varar under tre dagar.

En tradition lika självklar som midsommar

Vi är glada att ännu en gång välkomna trogna jazzvänner och nyfikna musik- och folkfestförtjusta till världens trevligaste festival i det “lättgillade fiskeläget” Hällevik. En plats som förvandlas till ett sydsvenskt New Orleans under de här augustidagarna och bjuder på jazz i världsklass.

Har du varit på Hällevik Tradjazzfestival förut? Varmt välkommen tillbaka! Är det premiär? Vi vågar nästan lova att du kommer att trivas och älska den speciella stämningen som infinner sig i hamnstråket i slutet av vecka 32.

För mer information om årets festival besök » www.jazzen.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ gärna evenemanget i sociala kanaler för uppdateringar och inspiration.
» Instagram @helleviktradjazzfestival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
» Facebook @Hällevik Tradjazz Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Filmen om Hällevik Tradjazzfestival

Festivalen drivs av föreningen Jazz i Hällevik. Följ festivalens framgångar från starten 2004 fram till idag, hur idén om en kokande kittel av glad jazzmusik kunde bli till verklighet, och vad festivalen betyder för Hällevik och hela Sölvesborgs kommun idag. Filmaren Rune Källén har dokumenterat historien i en film på cirka 30 minuter, för att se filmen klicka på bilden nedan.

Filmen är producerad av Ragtime Media i samarbete med föreningen Jazz i Hällevik, Musik i Blekinge, Sölvesborgs kommun och Sölvesborg-Mjällby Sparbank.
© Ragtime Kommunikation & Media AB 2020
www.ragtimemedia.se
Hällevik Tradjazzfestival
www.jazzen.nu

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut