Sölvesborgs kommun

Hur du kan hjälpa till

Håll dig undan från drabbade områden. Länsstyrelsen har infört ett vistelseförbud för att inte störa personal på plats eller redan stressade djur. Skyltar och avspärrningar finns uppsatt.

Det finns ett väldigt stort intresse från allmänheten att hjälpa till i saneringsarbetet. Många har erbjudit sin hjälp som volontär. Vi har just nu fler som vill hjälpa till än vi kan ta emot. Men arbetet kommer att pågå under en väldigt lång tid, och vi kan komma att behöva din hjälp framöver.

Vill du anmäla dig som frivillig kan du anmäla ditt intresse via våra e-tjänster nedan. Vi kommer att ta kontakt med dig när och om din hjälp behövs.

Anmäl dig som volontär oljesanering med mera

Om du är över 18 år och vill hjälpa till att sanera olja eller annat får du gärna anmäla ditt intresse som volontär via vår e-tjänst. Vi kontaktar dig när behov av hjälp uppstår som matchar dina kvalifikationer.

Anmäl intresse sanera olja mm här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmäl dig som volontär för att tvätta fåglar

Om du är över 18 år och vill hjälpa till att tvätta fåglar får du gärna anmäla ditt intresse som volontär via vår e-tjänst. Vi kontaktar dig när behov av hjälp uppstår som matchar dina kvalifikationer. Katastrofhjälp Fåglar och Vilt sköter hanteringen.

Anmäl intresse tvätta fåglar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rapportera in upptäckt av olja och oljeskadade djur

Om du upptäcker oljeskadade fåglar eller nya områden utanför vistelseförbudet med olja, använd vår e-tjänst för att rapportera detta. Våra experter arbetar med hanteringen och din information är värdefull. Vi samarbetar med Kustbevakning, Miljöförbundet samt Katastrofhjälp Fåglar och Vilt kring hanteringen.

Rapportera här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut