Sölvesborgs kommun

Slottsgården

Bilden visar Slottsgårdens boende

Slottsgården

Slottsgården ligger i Sölvesborg med 45 boendeplatser för särskilt boende. Här finns även enheten Utsikten som är ett korttidsboende. Boendet ligger vackert nära både slottet, havet och Sölvesborgsbron.

Sölvesborgs kommun har rekommendationer för säkra besök på våra särskilda boenden.

Det är fortfarande lika viktigt att skydda våra äldre från covid-19. Därför måste både boende och besökare ta eget ansvar för att tillsammans minska riskerna för smittspridning.

Läs mer om besök på särskilda boenden här Länk till annan webbplats.

2022-02-02 Ansträngt personalläge leder till prioriteringar.

Vård- och omsorgsinsatser kommer att utföras men serviceinsatserna kommer att behövas prioriteras och utföras mer sällan än vanligt. Serviceinsatserna som blir påverkade är till exempel städ, tvätt och vissa ledsagningar samt aktiviteter.

Boende och anhöriga är välkomna att kontakta enhetschefen på boendet om man har frågor gällande informationen. Anhöriga är fortsatt välkomna att besöka men våra medarbetare har inte möjlighet för stöttning vid besök i samma utsträckning när det är personalbortfall.

Slottsgården är ett hus som består av tre olika enheter för permanent boende och en bostadsdel för korttidsboendet Utsikten. Särskilda boendet består av 45 boendeplatser på markplan. I lokalerna finns även ett storkök som levererar mat både till det egna boendet och andra särskilda boenden.

På Slottsgården arbetar vi med kunden i fokus. Hos oss ska du leva ett självständigt, tryggt och meningsfullt liv i gemenskap med andra. Du ska fortsätta att vara den du alltid varit och få njuta av vad du tycker om och bli sedd för den du är.

Boendemiljö

Varje lägenhet är utrustad med säng, fast garderob och eget badrum, med toalett och dusch. Madrass beställer man genom boendet. Övrig möblering görs med egna möbler efter eget önskemål. Tillgång till fiberanslutning finns i rummet, samt uttag för telefon och tv.

På varje enhet finns gemensam matsal och allrum med tv. Vi har många gemensamma ytor på boendet, bland annat en aktivitetslokal som används vid speciella evenemang och ett "må-bra-rum" där man kan sköta hår- och nagelvård. Det finns även en stor samlingssal med en enklare cafeteria där du och dina anhöriga kan fika ihop om ni vill. Varje enhet har tre uteplatser som man når direkt från enheten. Alla dessa har plattsättning och minst en av dem har direkt kontakt med en cykelbana som leder vidare mot centrum och slottet.

Mat är inte bara ett grundläggande behov för att tillföra näring utan ska även vara en njutning och ge välbefinnande. Därför äter vi den vällagade maten tillsammans på respektive enhet i en gemensam matsal, om man inte föredrar att äta mat på rummet.

Aktiviteter

Det förekommer aktiviteter både på respektive enhet och i samlingsslokalen. Det är regelbundet musikunderhållning i samlingslokalen och en dag i veckan anordnas det gemensam frukostbuffé där. Men även aktiviteter som sittgympa och tidningsläsning anordnas i aktivitetslokalen. På enheterna sker det också aktiviteter som allsång, korsord, spel, högläsning och bakning. 

I vårt "må-bra rum" kan du använda vårt badkar utrustat med lift och en höj- och sänkbar "botten". I rummet finns även frisörstol och fotvårdsmöjligheter.

Det förekommer också promenader och utevistelser i omgivningarna när vädret bjuder på det.

Personal

Det finns alltid personal tillgänglig dygnet runt, och alla boende har varsin kontaktperson. Det finns sjuksköterska på plats under vardagar och sjuksköterska finns att nå under jourtid. Om du behöver kan läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, tandhygenist och äldrekurator komma till boendet när behov finns.

Kontaktuppgifter

Enhetschef Elin Kulle: 0456- 81 69 45, elin.kulle@solvesborg.se

Olika enheterna

  • Borgvägen 2a, nuvarande avdelning tre: 0456 81 69 49
  • Borgvägen 2b, nuvarande avdelning fyra: 0456- 81 69 50
  • Borgvägen 2c, nuvarande avdelning två: 0456- 81 69 48

Ansvarig sjuksköterska: 0456-81 69 47

Besöksadress

Borgvägen 2, 294 39 Sölvesborg

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd