Sölvesborgs kommun

Gerbogården

Bilden visar  utsidan av Gerbogården

Gerbogården

Gerbogården ligger i centrala Sölvesborg och har 52 boendeplatser varav 40 av platserna är för demensboende. Med en kort promenad är man nere i Sölvesborgs stadskärna med affärer, restauranger och bibliotek nära till hands.

Gerbogården är ett stort boende på tre våningar med för tillfället 52 boendeplatser fördelat på sex enheter varav fem av dessa är demensenheter. Utöver boendeplatser finns det även kontor på våning två.

Alla lägenheter är utrustade med teknik för digitala boendelås samt trygghetslarm som ingår i hyran. Trygghetslarmet larmar till personal på boendet som kommer till dig vid en olycka, ohälsa eller annat akut behov.

På Gerbogården arbetar vi med kunden i fokus. Hos oss ska du leva ett självständigt, tryggt och meningsfullt liv i gemenskap med andra. Du ska fortsätta att vara den du alltid varit och få njuta av vad du tycker om och bli sedd för den du är.

Boendemiljö

Varje lägenhet är utrustad med säng och eget badrum, med toalett och dusch. Madrass beställer man genom boendet. Övrig möblering görs med egna möbler efter eget önskemål. Tillgång till fiberanslutning finns i rummet, samt uttag för telefon och tv.

Kök med vita skåpsluckor, köksbord med blommor på bordet.

Gemensamt kök på avdelning Tallen

Fåtölj och bord intill ett fönster. På väggen en fototapet av skog och natur.

Sitthörna på avdelning Tallen

Ingång till sällskapsyta och kök på avdelning Tallen.

På varje enhet finns gemensam matsal och det finns tillgång till gemensamma utrymmen på markplan och våning ett. Vi har bland annat en stor och mysig lokal på markplan, "Träffpunkten". Där finns det ljusa och fräscha utrymmen där man kan umgås om man får besök och inte vill vara i sin lägenhet. På markplan har boende tillgång till en stor gemensam uteplats och på samtliga enheter finns gemensamma balkonger.

Mat är inte bara ett grundläggande behov för att tillföra näring utan ska även vara en njutning och ge välbefinnande. Därför äter vi den vällagade maten tillsammans på respektive enhet i en gemensam matsal, om man inte föredrar att äta mat på rummet. Frukost och fika görs på varje enhet och den vällagade maten kommer från särskilda boendet Slottsgårdens storkök.

Bord och stolar, vimplar i taket och en fototapet av centrala Sölvesborg.

Sällskapsyta på Gerbogården.

Träffpunkten - Sällskapsyta på Gerbogården.

Träffpunkten - Sällskapsyta på Gerbogården.

Aktiviteter

Det förekommer aktiviteter både på respektive enhet och på Träffpunkten. Mindre aktiviteter planeras dagligen på enheterna utifrån de boendes önskemål. Personal och enhetschef planerar regelbundna gemensamma aktiviteter och underhållning på träffpunkten. I den mysiga och stora lokalen träffpunkten har vi aktiviteter som bingo, gymnastik, tidningsläsning, filmvisning och underhållning och fester. Den lokalen går bra att låna om man exempelvis vill fira sin födelsedag med nära och kära på boendet.

Vi har även en fin frisörsalong på markplan där en hårfrisörska kommer ungefär en gång i månaden. Varje tisdag får vi besök av vårdhundar.

Personal

Det finns alltid personal tillgänglig dygnet runt, bland annat sjuksköterska, och alla boende har varsin kontaktperson. Om du behöver kan läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och äldrekurator komma till boendet när behov finns. 

Kontaktuppgifter

Det finns två enhetschefer på Gerbogården som ansvarar för olika avdelningar.

Gerbogården 1

Enhetschef Daniel Knutsson, 0456-81 69 20, daniel.knutsson@solvesborg.se

Patientansvarig sjuksköterska, 0456-81 69 23

Gerbogården 2

Enhetschef Linah Palmé, 0456- 81 69 30, linah.palme@solvesborg.se

Patientansvarig sjuksköterska, 0456- 81 64 75

Övriga

Administratör Anna Källviks Eriksson, 0456-81 69 70, anna.kallvikseriksson@solvesborg.se

Besöksadress

Gerbogatan 3, 294 32 Sölvesborg

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd