Sölvesborgs kommun

Mat, lunch

Måltiden är en viktig del av dagen, både ur ett näringsmässigt och socialt perspektiv. Gemensamt för alla kök är de använder kravmärkta och ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt och att maten tillagas från grunden. 

Måltidsservice värdesätter att det ska vara så kort tid som möjligt mellan tillagning och servering av maten. Till alla måltider serveras hårt bröd, smör, måltidsdryck/mjölk samt passande tillbehör som lingonsylt, ketchup och senap.

Meny

Grundskolans matsedel är digital. Du kan även ladda ner matsedeln som en applikation i din telefon eller på din läsplatta. Länk till matsedeln » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behov av specialkost

Kontakta din skola vid frågor kring specialkost.
Blankett för intyg vid specialkost av medicinska och etiska/kulturella skäl hittar du här » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolmjölkstöd

På Sölvesborgs kommuns skolor serverar vi mjölk med ekonomiskt bidrag från EU. Det innebär att vi får skolmjölksstöd för både laktosfri mjölk och vanlig mjölk. Ett av villkoren för att få bidraget är att vi utbildar skolbarnen om till exempel jordbruk, miljö eller hållbar och bra mat i allmänhet.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut