Sölvesborgs kommun

Utomhusbassänger

Ett barn i rosa badkläder som precis ska hoppa från bassängkanten på Hälleviksbadet i Sölvesborg. Fotograf: Lotta Johansson.

Hälleviksbadet i Sölvesborg. Foto: Lotta Johansson.

I Sölvesborg finns Hälleviksbadet, ett utomhusbad med tre uppvärmda bassänger och vattenruschkana. Hälleviksbadet har öppet sommartid. Anläggningen ägs av Sölvesborgs kommun som har visst ansvar, men mycket av den dagliga driften sköts av vår arrendator.

Hälleviksbadet

Den stora bassängen på Hälleviksbadet är 50 x 17,5 meter och är 1,20 meter djup. Mellanbassängen är 0,80 djup. Det finns också en liten plaskbassäng för små barn. Vattenruschkanan är 59 meter lång. Vattentemperaturen i bassängerna är 26 grader.

Här finns också stora ytor att leka på, lekplats, möjlighet att spela beachvolleyboll och kiosk och restaurang med underhållning.

Hälleviksbadet öppnar vanligen för säsongen i slutet av maj och stänger i slutet av augusti.

Öppettider från och med 2021 (ej bestämt än)

  • Måndag-söndag 09:00-19:00

Avvikande öppettider kan förekomma vid till exempel högtider. Uppstigning ur vattnet en halvtimme före stängning.

Tänk på att hålla avstånd till varandra, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk för att begränsa smittspridningen av Corona-viruset Covid-19. Följ personalens anvisningar, uppsatta skyltar och avståndsmarkeringar för allas trygghet och säkerhet. Handsprit kommer att finnas på flera ställen på Hälleviksbadet.

Boka gärna bord om ni vill äta på restaurangen, eftersom det finns begränsningar i antalet personer som får vara där samtidigt. Telefonnummer till Hälleviksbadet för bokning hittar du längre ner på den här sidan.

Priser, entréavgift

  • Vuxen 50 kronor
  • Ungdom 7-14 år 30 kr

Barn under 7 år går in gratis.

  • 10-kort vuxen 400 kronor
  • 10-kort ungdom 250 kronor
  • Familjekort säsong (2 vuxna + 2 barn) 1500 kronor
  • Säsongskort vuxen 900 kronor
  • Säsongskort ungdom 600 kronor

Simskola

Under tre veckor sommartid ordnar Sölvesborgs kommun vanligtvis simskola på Hälleviksbadet för barn som har fyllt eller fyller 6 år under året. Sommaren 2021 är denna tyvärr inställd då det anses svårt att kunna följa de restriktioner/rekommendation som folkhälsomyndigheten ställer på att kunna hålla avstånd, inte ha trängsel mm. Detta blir såklart svårare eftersom allmänheten också har tillgång till badet samtidigt som simskolan pågår.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Uppleva och göra