Sölvesborgs kommun

Vandringsleder och strövområden

Vandringsled och skyltar längs leden.

Vandringsled Blekingeleden och Skåneleden. Foto Sölvesborgs kommun.

Det finns många härliga vandringsleder och strövområden i Sölvesborgs kommun. Kom ut och njut av den friska luften och få god motion. Vandringslederna har olika sträckor och du kan enkelt välja den väg som passar bäst för din promenad!

I Sölvesborg finns det flera trevliga vandringsleder och strövområden med varierande längder. På Listers Huvud och på Stibyberget finns bland annat markerade vandringsleder som du kan promenera på! Strax väster om centrum finns Siesjö våtmarksled, läs mer här » , 4.5 MB.

Blekingeleden

Blekingeleden är drygt 22 mil lång och sträcker sig från Sölvesborg i väst till Bröms i öst. Första etappen av Blekingeleden börjar vid Sölvesborgs Resecentrum och går ner till hamnen med utsikt över Sölvesborgsviken och Sölvesborgsbron. Därefter går den genom stadskärnan och leder dig sedan ut ur staden upp mot Ryssberget. Parallellt med Blekingeleden går även Skåneleden de första två etapperna till Östafors, där går sedan Skåneleden till Bökestad och Blekingeleden fortsätter mot Boafalls Backe.

Kartor kan köpas på Sölvesborgs turistbyrå eller via länken https://www.calazo.se/kartor/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sölvesborgsleden

Sölvesborgsleden är en 8 kilometer lång stadsnära led som går genom vackra bokskogar och ut mot havet vid Valjeviken.

INFORMATION

Sölvesborgsleden är för tillfället ur bruk på grund av pågående byggnationer och behov av en upprustning.

Turistbyrån

Om du vill ha kartor över vandringslederna är du välkommen att kontakta Turistbyrån på Sölvesborgs kommun. De hjälper dig att hitta rätt i kommunens strövområden!

Turistbyråns öppettider

Måndag – fredag: 08.00 - 16.00 Lördag – Söndag: Stängt

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Uppleva och göra