Boka lokal, hur går det till?

Visste du om att du har möjlighet att boka en av kommunens många rymliga lokaler? Du kan även boka allmänna lokaler som finns runt om i Sölvesborg. Välj den lokal som passar bäst för dig och din aktivitet!

Begränsningar av antal personer

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer i våra lokaler. Det finns skyltar uppsatt i varje lokal och omklädningsrum kring hur många man får vara där inne samtidigt. Du som hyr lokalen har ett ansvar att följa bestämmelserna och undvika trängsel. Vid varje idrottsanläggning finns det även tvål och vatten, alternativt handdesinfektion, för en god handhygien.

Om du hyr en kommunal inomhusanläggning finns det en maxgräns för hur många som får vistas där samtidigt. Gränsen är satt utifrån hur stor ytan och förutsättningar i lokalerna är och gäller för vuxna (personer födda 2001 eller tidigare).

Våra omklädningsrum är öppna men vi rekommenderar att du byter om hemma. Här gäller precis som i övriga lokaler 10 kvadratmeter per person, vilket innebär att det kan variera hur många ni får vara i rummet, mellan 2- 5 personer.

Begränsningen gäller även vid mixade grupper där barn och vuxna har aktivitet ihop.

Barn, ungdomar och yrkesverksamma omfattas inte av begränsningarna

Aktiviteter för barn och ungdomar (personer födda 2002 eller senare) omfattas inte av begränsningar kring hur många man får vara i lokalen. Men du som arrangerar en aktivitet inomhus behöver planera, riskbedöma och anpassa utifrån förebyggande smittskyddsåtgärder i den mån det går.

Även de som kategoriers som yrkesmässiga enligt specialidrottsförbundens bedömning är undantagna.

Våra lokaler

Här hittar du hur många vuxna personer som får vistas samtidigt i våra lokaler.

• Bokelunds idrottshall A-hall – 40 personer
  • Bokelunds idrottshall B-hall – 10 personer
  • Bokelunds idrottshall bordtennishall – 16 personer
  • Bokelunds idrottshall gym – 9 personer
  • Bokelunds idrottshall danslokal – 9 personer
  • Falkviks idrottshall – 25 personer
  • Furulunds idrottshall A-hall – 40 personer
  • Furulunds idrottshall gym – 4 personer
  • Furulunds idrottshall danslokal – 4 personer
  • Hjortakrokens idrottshall – 25 personer
  • Hälleviks idrottshall – 10 personer
  • Hörviks idrottshall – 10 personer
  • Ishallen – 80 personer
  • Mjällbys idrottshall A-hall – 40 personer
  • Mjällbys idrottshall gym – 2 personer
  • Möllebackens idrottssal – 13 personer
  • Norje idrottssal – 10 personer

Boka eller ändra

Du bokar online via vår webb-bokning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontaktar medborgarkontoret på telefon 0456- 81 61 81 eller via e-post mbk@solvesborg.se Det är även medborgarkontoret du ska kontakta om det exempelvis saknas en skylt eller tvål på stället.

Privata sammankomster

Om du hyr lokal av oss för en privat sammankomst är det ett deltagartak på högst 20 personer. Undantag upp till 50 personer gäller fortsatt vid minnesstunder i samband med en begravningsceremoni. ­­­

Lokalerna bokas online eller via Medborgarkontoret i Sölvesborg. Du måste ha fyllt 18 år. När du har bokat lokalen kvitterar du ut en nyckel eller tagg på medborgarkontoret.

Boka lokal online

Tryck på den här länken för att boka din lokal online Länk till annan webbplats.

Taxa

Priset för att hyra en lokal varierar beroende på om du är privatperson eller om du bokar som förening. Taxan finns i tre nivåer (taxaindelning 1, 2 och 3):

• Taxeindelning Taxa 1 gäller för föreningar som är registrerade hos fritids- och kulturnämnden eller barn- och utbildningsnämnden.
  • Taxa 2 gäller för privatpersoner och företag inom kommunen.
  • Taxa 3 gäller för föreningar, privatpersoner och företag utom kommunen.

Vill du ha mer information kring lokalerna och deras respektive taxa? Då är du välkommen att kontakta Fritids- och turistkontoret. Du hittar deras kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Kommunens taxor och avgifter hittar du här >>

Allmänna lokaler

Du har även möjlighet att boka någon av de allmänna lokalerna som inte ägs av kommunen. Se vilka lokaler som finns under:
Allmänna lokaler att hyra