Sölvesborgs kommun
Fältgruppens jacka. På ryggen står det Fältgruppen Sölvesborgs Kommun.

Såhär ser fältarnas jackor ut som de har på sig när de är arbetar. Foto: Sölvesborgs kommun

Fältgruppen

Fältgruppen i Sölvesborg består av två stycken fältsekreterare (så kallade fältare). Vår uppgift är att arbeta förebyggande, hälsofrämjande och uppsökande för barn och unga i kommunen.

Målet är att alla som växer upp i Sölvesborgs kommun ska få en så bra uppväxt som möjligt. Detta görs genom att skapa goda relation som bygger på respekt och frivillighet. Vi är HBTQ-certifierade och för oss är det viktigt med ett gott bemötande. Hos oss är vem som helst välkommen att ta kontakt, även om vår främsta målgrupp är ungdomar mellan 11-17 år och vuxna i deras närhet.

Vad gör vi?

I våra uppgifter ingår följande:

  • Förebyggande, hälsofrämjande och uppsökande arbete i ungdomsmiljöer
  • Samverkan med olika aktörer såsom grund- och gymnasieskolorna, fritidsgårdarna, polisen, ungdomsmottagningen, föreningar samt övrig socialtjänst
  • Strukturerade program för alla kommunens klasser från årskurs 5 till 9, med olika teman såsom kamratskap, våld, alkohol/droger, livsval
  • Insatser på efterfrågan, till exempel i skolan eller hos föreningar
  • Arrangerar och deltar på föräldramöten
  • Samtal med ungdomar och vårdnadshavare vid polisanmälan
  • Råd- och stödsamtal till ungdomar, vårdnadshavare och andra betydelsefulla personer, till exempel gällande alkohol/droger, kriminalitet, psykisk ohälsa, livsval

Var finns vi?

Vi har en Fältlokal som finns på Skofabriken (Nygatan 27). På torsdagar mellan kl. 15:00-18:00 är det drop-in, vilket innebär att det bara är att komma förbi utan att boka tid innan. Då är vem som helst välkommen att hälsa på, prata, ta en fika eller bara säga hej.

När och hur kan vi nås?

Vi finns vanligtvis i tjänst under dagtid, men även vissa kvällar och helger såsom valborg, skolavslutning, festivalerna Sweden Rock och Killebom samt vissa spontana kvällar. Under dessa kvällar finns vi ute som trygga vuxna på de platser där ungdomar rör sig. Vissa kvällar samarbetar vi med fritidsgårdarna i Sölvesborg eller med andra kommuners fältgrupper.

Önskas kontakt med fältarna nås vi lättast på nedanstående nummer eller mailadresser. Det är bara vi som svarar på dessa nummer och det går även bra att lämna ett meddelande så tar vi kontakt så fort möjlighet finns.

Kontakt Fältsekreterare

Fältsekreterare
Frida Hällgren
Telefon: 070-325 55 04
E-post: frida.hallgren@solvesborg.se

Fältsekreterare
Helena Blomqvist
Telefon: 070-667 55 04
E-post: helena.blomqvist@solvesborg.se

Vi finns på Facebook » Fältarna Sölvesborg på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vi finns på Instagram » Fältgruppen Sölvesborg på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterad information

Relaterade kontakter

Individ- och familjeomsorgen
Gamla skolgatan 1/ Nygatan 27
E-post: ifo@solvesborg.se
Fax: 0456-154 96

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd