Sölvesborgs kommun

Samtalsgrupp Droppen

Droppen är en sluten självhjälps- och samtalsgrupp för kvinnor som har varit eller är utsatta för hot, våld eller sexuella övergrepp.

Droppen fyller fem år. Vi uppmärksammar våldet under september.

Droppen fyller fem år under september 2021. Behovet är fortsatt stort för kvinnor som är eller har varit utsatta för våld i nära relationer att få stöd. Sölvesborgs kommun tillsammans med kvinnojouren Embla, som håller i samtalsstödet, vill därför uppmärksamma hur stort problem våldet är i samhället och samtidigt belysa vilka möjligheter till stöd och hjälp som finns.

Skyltar uppsatta under september

Skyltar, formade som droppar, finns uppsatta på sex olika ställen i kommunen under september

Bild på skyltar vid vattendrag formade som droppar med budskap om våld i nära relation på

Film för uppmärksamma stöd för dig som är utsatt

Sölvesborgs kommun har tillsammans med kvinnojouren Embla tagit fram en film för att uppmärksamma det stöd som finns för dig som är eller har varit utsatt. Många som har gått på Droppen känner en styrka i att inte vara ensamma med sin upplevelse.

Lever du i en relation som skrämmer dig? Blir du eller har du blivit misshandlad? Känner du dig övervakad av någon i din närhet, eller tvingar din partner dig att göra saker som du inte vill? Får du inte välja vem du ska gifta dig med?

Det kan handla om en enskild händelse eller våld och kränkningar vid upprepade tillfällen. Förövaren kan vara någon i din närhet, eller en helt okänd person. Vår uppgift är att lyssna och ge professionellt stöd. Droppen genomförs i samarbete med Kvinnojouren Embla.

Om du önskar delta i samtalsgruppen Droppen så vill vi gärna träffa dig för ett personligt möte innan gruppen startar.

Kontakt

Är du intresserad eller har några frågor? Kontakta oss så får du veta mer!

Ann-Louise Ryynänen
Telefon: 0456-81 63 53
E-post: ann-louise.ryynanen@solvesborg.se

Elisabeth Åström
Telefon: 070-533 97 76
E-post: elisabeth.astrom@kvinnojourenembla.se

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd