Stöd till familj, barn och ungdom

Barn och ungdomar i Sölvesborgs kommun har rätt till att få både stöd och hjälp, om det behövs.

Det finns tillfällen då familjer kan behöva en utomståendes stöd för att klara av vardagen. Det kan bero på att familjen genomgår en svår skilsmässa eller separation, att det finns hot och våld inom familjen eller att någon av familjemedlemmarna har drabbats av sjukdom.

Sölvesborgs kommun erbjuder stöd av olika karaktär till de familjer som behöver särskild hjälp eller vägledning för att göra vardagen mer hanterlig. Stödet kommer från verksamheterna:

Barn- och familjegruppen

Barn och familjegruppen på Sölvesborgs kommun arbetar med olika förebyggande insatser hos barn och ungdomar. Du som behöver stöd kan vända dig till barn- och familjegruppen som erbjuder:

• stödsamtal
  • familjebehandling
  • kontaktperson
  • kontaktfamilj
  • familjehem
  • behandlingshem

Familjerådgivning

Verksamheten Cura Individutveckling erbjuder kostnadsfri familjerådgivning till dig som har relationsproblem och är i behov av att träffa en neutral samtalspart. Cura Individutveckling har två stycken familjerådgivare som är till för alla, oavsett om du ingår i ett par, en familj eller är ensamstående.

Genom familjerådgivning kan du få hjälp med att kommunicera och påbörja en förändring i din relation. Familjerådgivarna har tystnadsplikt och du som är i behov av rådgivning har möjlighet att vara anonym.

För mer information, besök Cura Individutvecklings hemsida om familjerådgivninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster