Ungdomsmottagning

Ungdomsmottagningen finns till för dig som är under 26 år och som har funderingar på sexualitet, preventivmedel, könssjukdomar och/eller livsstilsfrågor.

På ungdomsmottagningen har du möjlighet att träffa en barnmorska och kurator som har erfarenhet av ungdomars olika frågeställningar och problem. Ungdomsmottagningen hjälper dig om du har:

  • frågor om sex och samlevnad
  • funderingar på relationsproblem eller sexuella problem
  • behov av preventivmedel inklusive kondom
  • behov av akutpiller
  • önskan om att testa dig för könssjukdomar eller graviditet

Det kostar ingenting att besöka ungdomsmottagningen. Alla personer som är upp till 26 år kan få ett gratis preventivmedel, om du bor i Blekinge. Det gäller även akut preventivmedel (dagen efter-piller). Du kan även hämta gratis kondomer på alla mottagningar i Sverige.

Boka tid

Du kan boka tid till ungdomsmottagningen genom hemsidan eller via telefon. Du hittar kontaktuppgifter med telefonnummer i kontaktrutan längre ner på sidan.

Klicka här för att boka tid på Ungdomsmottagningens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ungdomsmottagningen lägger ut tider 1-2 veckor i taget. Om bokadirekttiderna är tillfälligt fullbokade kan du ringa din mottagning för att boka en tid via telefonen.

Tidbokning via telefon

Ungdomsmottagningen har återuppringning på telefonen. Det innebär att du får göra ett val för vem du vill prata med (exempelvis barnmorska eller kurator) sedan ringer ungdomsmottagningen upp dig. Du kan ringa in när som helst på dygnet för att boka telefontid.

Öppettider

Måndagar och torsdagar är avsedda för tidsbeställda besök.

Relaterade kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 juni 2018
Omsorg och stöd