Sölvesborgs kommun

Byta skola eller program

Bok liggande över ansiktet på ungdom

Blev det inte riktigt rätt? Du kan byta gymnasieskola och program! Foto: Pexels

Om du vill byta gymnasieskola eller program så går det att lösa. Studie- och yrkesvägledaren på din skola hjälper dig genom processen.

Om du vill byta skola eller program

Om du önskar att byta skola eller program är det bra om du tar kontakt med skolan du är intresserad av för att höra om det finns en plats ledig. Om du vill byta till en skola inom samverkansområdet (Skåne och västra Blekinge) får du hjälp av din studie- och yrkesvägledare på din nuvarande skola. Ni ska gemensamt fylla i denna blankett: Blankett för skolbyte Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Önskar du att byta program på samma skola som du går på idag ska du kontakta din studie- och yrkesvägledare så fort som möjligt för att få hjälp att se över dina möjligheter.

Om du ska flytta till Sölvesborgs kommun

Planerar du att flytta till Sölvesborgs kommun? Be studie- och yrkesvägledaren på din nuvarande skola kontakta Furulundsskolan i god tid. Kontaktuppgifter hittar du under relaterade kontakter. Furulundsskolan är Sölvesborgs kommuns egen gymnasieskola. Vi samverkar också med Skånes och västra Blekinges kommuner om eleven önskar gå på annan skola i närområdet.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Utbildning och barnomsorg