Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs Montessoriförskola- personalkooperativ, innerstan

Montessoris förskola

Montessoris förskola.

Sölvesborgs Montessoriförskola drivs i form av ett personalkooperativ. Personalen består av fyra pedagoger med förskollärar- och barnskötarutbildning. Några är även utbildade Montessoriförskollärare.

På Sölvesborgs Montessoriförskola är miljön och aktiviteterna anpassade efter barnen. Material och leksaker är noga utvalda och placerade i lagom höjd för nyfikna barnahänder. Bord, stolar, toalett med mera är också i barnstorlek för att underlätta självständighet och ge barnen en känsla av att lyckas och "kunna själv". Närmiljön utforskar vi tillsammans till fots, eller i våra lådcyklar.

Förskolan anser att hälsa och välbefinnande också är väldigt viktigt. Personal på förskolan tillagar frukost och mellanmål på förskolan och de använder då närproducerade och miljövänliga råvaror, så långt som möjligt. Lunch köps in från en lokal restaurang och den kommer transporterad till förskolan i värmekantiner. De barn som sover erbjuds en skön vila ute i isolerade utesängar som står väl skyddade från regn och vind.

Ansökan till förskolan sker via kommunens Barnomsorgsportal. Taxor, öppettider, barnförsäkringar med mera är likadant som i kommunens förskolor.

Kontakt

Sjukanmälan av barn görs på telefon: 0456-64 80 65. 

Adress

Sölvesborgs Montessoriförskola
Asplyckegatan 26
294 34 Sölvesborg

Telefon: 0456-64 80 65
E-post: solvesborgsmontessori@gmail.com

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Utbildning och barnomsorg