Sölvesborgs kommun

Shopping

Folk strosar på shoppinggatan en vacker höstdag då solen håller på att gå ner.

Shoppinggata i stadskärnan, Södergatan.

Vad behövs för en bra shoppingupplevelse? Vi tror på varma leenden i sällskap med erbjudande om hjälp att hitta det du söker och ett bra utbud. I Sölvesborgs kommun finns tre huvudområden för handeln – stadskärnan, Kämpaslätten och Mjällby handelscentrum.

Stadskärnan

Visst är det roligt att hitta de där plaggen och prylarna som inte finns överallt? Och visst är det ett plus när promenaden mellan butikerna görs på genuina och charmiga kullerstensgator? Butikerna i Sölvesborgs centrum har ett brett utbud och flera unika hantverksbutiker. Våra handlare är omtyckta för sin personliga service och sin vänlighet. Pausa med en skön promenad genom Fyra Årstiders park i innerhamnen, med en fika på ett av de mysiga caféerna eller med en bit mat på någon av restaurangerna. I centrum finns också livsmedelsbutiker, apotek och systembolag. Och du behöver bara en p-skiva i bilrutan för att parkera gratis. Skivan kan du hämta i butiker och på Turistbyrån.

De flesta butiker i stadskärnan håller öppet vardagar kl 10.00-18.00 och lördagar kl 10.00-15.00.

En stor parkering med nära ingång till butikerna.

Kämpaslätten handelsområde

Kämpaslätten

Kämpaslätten är ett snabbväxande handelsområde vid Sölvesborgs västra infart från väg E22. Det kan alltså vara det första du ser om du kommer med bil, och det är en bra idé att lägga Kämpaslätten på minnet. Här hittar du hamburgerrestaurang, byggvaruhandel, elektronikbutik, lågprismarknad, bensinmack och biltvätt. Och mer är på gång.

Människor går med kundvagn in genom porten till Extra Mjällby.

Mjällby handelscentrum

Mjällby handelscentrum

Även på Listerlandet finns fina möjligheter att handla. Mjällby Handelscentrum växer så det knakar och intill livsmedelsbutiken och blomsteraffären finns nu apotek, optiker, café, grill och klädbutik. Här hittar du också en garnaffär och en hantverksbod. Behöver du tanka, handla byggvaror eller elprodukter? Det finns också i Mjällby.

Relaterade länkar
Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Uppleva och göra