Sölvesborgs kommun

Arbete och praktik för studenter

Två glada studenter ler, omgivna av ballonger och konfetti

Foto: Henrik Ivansson

För Sölvesborgs kommun som arbetsgivare är det oerhört värdefullt att ha kontakt med dig som studerar. Din kunskap tillför oss nya perspektiv, vi är positiva till förfrågningar från dig som studerar och vi försöker att tillmötesgå studenters önskemål så långt det är möjligt. Hur samarbetet kan se ut beror på skolform, ålder och utbildning.

En del yrken och arbetsplatser är mer eftertraktade än andra, så om ditt drömjobb tillhör den kategorin kan det vara extra intressant för dig att skaffa en praktikplats eller på andra sätt försöka komma i kontakt med potentiella arbetsgivare och lära känna yrkesverksamma personer i din bransch, innan du börjar söka jobb på allvar. Men oavsett efterfrågan på ditt framtida yrke är det alltid en fördel för dig som studerar att tidigt börja bygga ditt yrkesnätverk.

Examensarbete och uppsatser

Genom att göra ditt examensarbete eller skriva B- eller C-uppsats tillsammans med oss får du chansen att fördjupa dig i någon av våra verksamheter, och vi som arbetsgivare får lära oss nya saker. Det finns ofta möjlighet för dig som student på till exempel yrkeshögskola eller högskola att göra den här typen av skolarbeten i samarbete med oss. Du hittar kontaktuppgifter till HR längst ner på den här sidan. Det finns en stor bredd av yrken inom kommunens verksamhet och HR kan hjälpa dig komma i kontakt med den verksamhet som bäst matchar det ämne du studerar.

Praktik

Praktik ger dig en inblick i hur verksamhetens vardag och arbetsuppgifterna ser ut. I största möjliga mån försöker vi erbjuda praktikplatser för studerande i grundskola, gymnasiet, högskola, yrkeshögskola eller arbetssökande, till exempel PRAO (praktisk arbetslivsorientering, det som tidigare kallades tidigare PRYO; praktisk yrkeslivsorientering) LIA (lärande i arbete) eller VFU (verksamhetsförlagd utbildning). Om du inte redan har en kontakt inom den verksamhet du är intresserad av så kan du höra av dig till HR, så hjälper de dig vidare.

Studentmedarbetare

Letar du efter ett extra arbete vid sidan av högskolestudierna som samtidigt ger dig relevant arbetslivserfarenhet? Då kan det genom Sölvesborgs kommun finnas möjligheter till det genom anställningsformen studentmedarbetare. Du arbetar då 15 timmar per vecka utanför dina heltidsstudier. Du hittar kontaktuppgifter till HR som kan hjälpa dig vidare längst ner på den här sidan.

Sommarjobb och timvikarier

Vi tar varje sommar emot semestervikarier, framförallt inom omsorgen men även inom andra verksamheter, vilket kan passa dig som har uppehåll från dina studier under sommaren. Semestervikariaten utannonseras under början av varje kalenderår och information om dem finns på samma ställen som våra andra lediga jobb. Behov av timvikarier inom omsorgen finns året om och passar dig som vill ha ett extrajobb vid sidan av dina studier. Här hittar du och söker våra lediga jobb.

Student framme vid tavlan i ett klassrum. Foto: Scandinav bildbyrå.

Student framme vid tavlan i ett klassrum. Foto: Scandinav bildbyrå.

Relaterade kontakter

HR-avdelningen
E-post: HR@solvesborg.se

Ulrika Sjögren, HR-chef
E-post: ulrika.sjogren@solvesborg.se
Telefon: 0456-81 61 71

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut