Sölvesborgs kommun

Besöksnäring

Bild

Besöksnäringen är en av världens snabbast växande branscher. Det är en bransch som är på frammarsch även i Sölvesborgs kommun. Antalet besökare ökar stadigt, vilket boendestatistiken starkt visar. Sölvesborg är fortfarande en sommarkommun, men med dess unika och varierande natur börjar vi se att många väljer komma även under vinterhalvåret. Då är det främst cykel, vandring och bredden av olika evenemang som lockar. Kommunen ska vara ett stöd för befintliga företag så att de kan utvecklas och nya företag ska vilja etablera sig i Sölvesborg. Det ska vara enkelt för entreprenörer att våga testa sina idéer och med vår rådgivande roll och stora nätverk har vi stora möjlighet att guida rätt.

Besöksnäringsutveckling i Sölvesborg

Sölvesborgs kommun har en särskild besöksnäringsutvecklare som arbetar heltid med frågor som rör just utvecklingen av besöksnäringen. Dock kan inte detta ske i ensam regi utan arbetar när kommunens befintliga företag och föreningar. Genom en nära dialog med aktörer inom besöksnäringen och stöd från Region Blekinge, Länsstyrelsen, SydostLeader och övriga partners föds kreativitet och handlingskraft som gör att man vågar börja drömma om utveckling på riktigt.

HÄR , 16.5 MB. kan du läsa om Sölvesborgs kommuns handlingsplan för utveckling av besöksnäringen. Handlingsplanen antogs i november 2020.

Har du en idé som kan utveckla besöksnäringen i Sölvesborgs kommun, eller om du vill etablera en verksamhet är du varmt välkommen att kontakta Sanna Persson. Du hittar Sannas kontaktuppgifter längts ner på den här sidan.

I vårt arbete samverkar vi bland annat med de andra besöksnäringsutvecklarna i regionen och Visit Blekinge.

Pågående projekt inom besöksnäringen

Vision Hanö - Drivs med föreningarna på Hanö.
Vision Hällevik - Drivs med olika företag, föreningar och privatperson i Hällevik.
Vision Tredenborg - Drivs av Tredenborgs camping.
Digitalisering - Med teknikens hjälp kan våra turister och medborgare få information om evenemang, besöksmål, hotell, restauranger etc. direkt i mobilen via appen VisitSölvesborg. Detta är en app som ständigt utvecklas i syfte att leva upp till användarnas behov.
Infopoints - För att ge våra besökare den bästa servicen och informationen kommer vi under våren 2020 att införa flera Infopoints runt om i kommunen. Är du en företagare som vill bli en Infopoint kontakta Sanna Persson.

Kommunikationsplan för 2020

Vill du som företagare eller förening ta del av kommunikationsplanen för besöksnäringen eller marknadsföra era erbjudanden via VisitSölvesborg ska du kontakta Sanna Persson.

Relaterade länkar

Visitsolvesborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Visit Blekinge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Varje månad under år 2020 tipar vi om nya intressanta platser och aktiviteter i kommunen.

Visit Sweden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Region Blekinge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Näringsliv och arbete