Sölvesborgs kommun

Besöksnäring

Flygfoto över Krokås gästhamn en solig sommardag och havet glittrar.

Krokås, Listerlandet.

Besöksnäringen är en av världens snabbast växande branscher. Det är en bransch som är på frammarsch även i Sölvesborgs kommun.

Antalet besökare ökar stadigt, vilket boendestatistiken starkt visar. Sölvesborg är fortfarande en sommarkommun, men med dess unika och varierande natur börjar vi se att många väljer komma även under vinterhalvåret. Då är det främst cykel, vandring och bredden av olika evenemang som lockar. Kommunen ska vara ett stöd för befintliga företag så att de kan utvecklas och nya företag ska vilja etablera sig i Sölvesborg. Det ska vara enkelt för entreprenörer att våga testa sina idéer och med vår rådgivande roll och stora nätverk har vi stora möjlighet att guida rätt.

Besöksnäringsutveckling i Sölvesborg

I vårt arbete samverkar vi bland annat med de andra besöksnäringsutvecklarna i regionen och Visit Blekinge.

Sölvesborgs kommun har en särskild besöksnäringsutvecklare som arbetar heltid med frågor som rör just utvecklingen av besöksnäringen. Dock kan inte detta ske i ensam regi utan arbetar när kommunens befintliga företag och föreningar. Genom en nära dialog med aktörer inom besöksnäringen och stöd från Region Blekinge, Länsstyrelsen, SydostLeader och övriga partners föds kreativitet och handlingskraft som gör att man vågar börja drömma om utveckling på riktigt.

Handlingsplan , 16.5 MB.

Vill du veta mer om Sölvesborgs kommuns handlingsplan för utveckling av besöksnäringen? I november 2020 antogs en handlingsplan som du kan läsa i sin helhet på länken nedan.
» Sölvesborgs kommuns handlingsplan , 16.5 MB.

Har du en idé?

Har du en idé som kan utveckla besöksnäringen i Sölvesborgs kommun, eller funderar du på att etablera en verksamhet? Då är du varmt välkommen att kontakta Pernilla Jarl. Du hittar Pernillas kontaktuppgifter längts ner på den här sidan.

Pågående projekt inom besöksnäringen

Vision Hanö - Drivs med föreningarna på Hanö.
Vision Hällevik - Drivs med olika företag, föreningar och privatperson i Hällevik.
Vision Tredenborg - Drivs av Tredenborgs camping.
Infopoints - För att ge våra besökare den bästa servicen och informationen har vi sedan 2020 infört flera Infopoints på olika platser i kommunen. Är du en företagare som vill bli en Infopoint kontakta Pernilla Jarl.

Kommunikationsplan

Vill du som företagare eller förening ta del av kommunikationsplanen för besöksnäringen eller marknadsföra era erbjudanden via VisitSölvesborg ska du kontakta Pernilla Jarl.

Kontaktuppgifter

Besöksadress
Sölvesborgs Kommun
Järnvägsstationen / Trädgårdsgatan 1
294 34 Sölvesborg

Vid frågor kontakta vår Besöksnäringsutvecklare

Pernilla Jarl
Telefon: 0456-81 61 65
E-post: pernilla.jarl@solvesborg.se

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Näringsliv och arbete