Evenemang

Bild

Sommarmarknaden Killebom. Foto: Pär Johansson

När lärkorna ljuder och vitsipporna blommar bjuder Sölvesborg in till den årliga konstexplosionen. Därefter följer Barnfestivalen, ett smörgåsbord av upplevelser och aktiviteter för barn. Under sommarhalvåret är Sölvesborg en riktig festivalkommun, festivalerna avlöser varandra, stort blandas med smått och de flesta musiksmaker tillfredsställs. Men det goda livet fortsätter när jazztonerna försvinner bort i augustinatten. Sölvesborg har mycket att erbjuda under årets alla tider.

Konstexplosion

29 mars - 2 april 2018, Sölvesborg
Sölvesborg blommar med konst under påskhelgen, från skärtorsdag till annandag påsk.

Barnfestivalen

18-19 maj 2018, Hällevik
En festival där besökarna får vara delaktiga genom att skapa/delta i de aktiviteter som erbjuds. För barn 4-12 år och deras nätverk samt skolor. Upplevelser och aktiviteter erbjuds så som idrott, drama, cirkus, musik, skapande och lärande, friluftsliv, matlagning, byggnation med mera. Ta gärna med egen matkorg och njut i vår härliga natur!

Sweden Rock Festival

6-9 juni 2018, Norje
Festivalsommaren inleds med Sweden Rock Festival. En skönare och vänligare festival är svårt att hitta någon annanstans. Alla är glada, stämningen är avslappnad och mixen av människor är stor. De mest ”galna” hårdrockarna blandas med barnfamiljer. Att befinna sig i festivalvimlet, insupa stämningen och studera ”vanliga” mammor, pappor och ”kostymnissar” som plötsligt förvandlats till tvättäkta hårdrockare med svarta kläder och nitbälten, är en fantastisk upplevelse. Klicka på Sweden Rock festivallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.

Killebom

4-8 juli 2018, Sölvesborg
Första veckan i juli fylls sedan Sölvesborgs centrum av aktiviteter, för då drar den över 40-åriga traditionen Killebomfestivalen igång. Det blir fyra dagars festligheter med musik, karneval, tivoli, medeltida marknad, lokala och kända artister. Hela staden sjuder av liv, fest och glädje. Så gott som alla festligheter och uppträde har fri entré. Läs mer på Killebomfestivalensöppnas i nytt fönster webbsida.

Ljungabacksstämman

22 juli 2018, Ebbalycke
I slutet av juli hittar man spelemän både i buskar, under kastanjeträdet och på scenen i Ebbalycke i närheten av Gammalstorp. Här samsas inbokade spelemän tillsammans med spontanuppträde och det ljuder av dragspel, fiol, nyckelharpa och flöjt. Ljungbackastämman är ett nytt tillskott i vår festivalsommar.

Visfestivalen Fritt Spelrum

28 juli 2018, Spraglehall
Visfestivalen kan avnjutas i det vackra stenbrottet i naturreservatet Spraglehall. Evenemanget blir allt populärare för varje år och här blandas kända artister med nya stjärnskott.

Hällevik TradJazzfestival

9-12 augusti 2018, Hällevik
I augusti förvandlas det pittoreska fiskeläget i Hällevik till ett sjudande New Orleans under den välbesökta Tradjazzfestivalen. I den vackra fiskelägemiljön svänger musiker och publiken loss i de många restaurangerna och tälten. För mer information, Hällevik TradJazzfestivallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trädgårdsdagen

18 augusti 2018, Sölvesborg
Alla trädgårdsälskares dag i Sölvesborg! Trädgårdsdagen äger rum i den charmiga slottsmiljön vid Slottslängorna i Sölvesborg.

Nattpuls

18 augusti 2018, Sölvesborg
Nattpuls är loppet där upplevelserna står i fokus. Utmana dig själv och dina vänner eller familj i ett lopp där varje steg i detta äventyr kommer förstärkas av livemusik, ljus och eld. Ta dig fram längs en bana från stortorget över den världsberömda Sölvesborgsbron, längs med den fina hamnpromenaden, runda den anrika Sparbanksbyggnaden och spurta fram längs södergatan. För mer information besök Nattpulslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hemsida.

Höstmarknad

6 oktober kl. 8-18, 2018, Sölvesborg
Välkomna på höstmarknad i Sölvesborgs stadskärna. Höstmarknaden i Sölvesborg har en lång och anrik historia, går av stapeln den första lördagen i oktober. Under dagen fylls Sölvesborgs stadskärna av knallar som säljer godis, lädervaror, pälstofflor, får- och renskinn, hantverk, kläder, bröd, honung, senap, charkvaror m.m.

Kulturkalas

Vecka 44, 2018, Sölvesborg
Under en veckas tid blomstrar stadens kulturliv med teater, konst, musik, föreläsningar, spökvandringar och mycket annat. För mer information om Sölvesborgs kulturkalas läs här.

Julmarknad

30 november - 2 december, 2018, Sölvesborg
Upplev en hantverksmarknad med den genuina känslan! Möt våra duktiga och entusiastiska hantverkare som finns på plats under hela julmarknaden! Traditionsenligt erbjuder vi våffelservering i längorna, tomteverkstad och mycket annat.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 oktober 2018
Sidan publicerad av: Medborgarkontorets webbredaktör
Uppleva och göra