Museer, gallerier och konst

Utsikt över fiskemuseum i Hällevik. Det är en vit byggnad med texten Fiskemuseum. Havet och en brygga syns till vänster i bilden.

Fiskemuseum i Hällevik. Foto: Fotograf Serny

Oavsett väderlek och årstid kan du hitta inspiration på kommunens museum, gallerier och konsthallar. Sölvesborgs kommun främjar konstverk från både lokala, nationella och internationella konstnärer, just för att du ska hitta konst som faller i din smak.

Sölvesborgs museum

Sölvesborgs museum ligger på Skeppsbrogatan 6 i Sölvesborg, mellan Stortorget och Fyra Årstiders Park. Museet är inrymt i ett 150 år gammalt spannmåls- och brännvinsmagasin som tjänat som museum sedan 1982. Under bottenvåningens valv kan man följa Listers arkeologi med rika fynd, framför allt från stenåldern. Grävningsfynden från Sölvesborgs slott och karmeliterklostret intar en central i samlingarna. En trappa upp finns en kalejdoskopisk utställning kring stadens och Listers kulturhistoria. 

Öppettider 17 juni - 17 augusti 2018

  • Tisdag - fredag: 11.00 - 17.00
  • Lördag och söndag: 12.00 - 16.00

Sölvesborgs konsthall

Mittemot museet hittar du Konsthallen, som drivs av Sölvesborgs Konstförening och Fritid- och kulturverksamheten i Sölvesborgs kommun. Utställningarna befinner sig i ett 150 år gammalt spannmåls- och brännvinsmagasin, vilket är ett minne från Sölvesborgs forntida historia. Varje år anordnas det sju stycken utställningar i konsthallen. För att fördjupa ditt konstintresse har konstföreningen valt att satsa på konst av hög klass och kvalité från både internationella, nationella och lokala konstnärer.

På konsthallens hemsida kan du se aktuella och kommande utställningar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider 17 juni - 17 augusti 2018

  • Tisdag - fredag: 11.00 - 17.00
  • Lördag och söndag: 12.00 - 16.00

Fiskemuseet i Hällevik

Hällevik är bygdens äldsta fiskeläge. Hembygdsföreningen Facklan fick ha sin första utställning i denna byggnad. Det var en stor glädje när Sveriges första fiskemuseum invigdes 1976.

På Facklans hemsida kan du se när du kan besöka museet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Relaterade länkar
Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 augusti 2018
Sidan publicerad av: Bibliotekets webbredaktör