Sölvesborgs kommun

Fonder att söka under våren 2024

Pengar och värdesaker.

Det finns olika fondmedel att söka just nu. Foto: Scandinav bildbyrå

Under våren är det möjligt att ansöka om ekonomiska medel från tre fonder; Rickard Stjärnelius, Johanna Stern samt stiftelsen Sörgården. För studerande är två fonder öppna under våren; Swanlundska samt Bertholdssons.Här kan du läsa mer om kriterier och hur du ansöker.

Sölvesborgs kommun förvaltar många olika fonder som kan ge dig ett extra ekonomiskt stöd i vardagen. Under våren går det att ansöka om pengar från fem olika fonder. Nyheten uppdateras med länkar till e-tjänst och blankett när ansökningsperioderna är igång.
Samlad information om alla våra fonder och kontaktuppgifter hittar du här

Bertholdssons stipendiefond för dig som studerar eftergymnasial utbildning - ansök 10 april till 1 maj

För dig som studerar kyrkomusik eller teologi på eftergymnsial nivå och som är född i Gammalstorps församling finns det möjlighet att söka fondmedel från stiftelsen Bertholdsson. Fondmedel kan också delas ut till dig som studerar med teknisk inriktning och är född i det som tidigare var Sölvesborgs församling. Du måste vara under 30 år för att ansöka om fondmedel.
Ansök om medel från Bertholdssons stipendiefond via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stiftelsen Johanna Sterns Minne för dig som är mamma - öppnar i maj

Om du är mamma till minst tre levande barn och bosatt inom Sölvesborgs gamla församlingsområde kan du få medel för att vila utanför hemmet - helst på landet. Du ska även skött ditt hushåll självständigt, utan stadig hjälp. Ansökningsperioden är öppen lördag 4 maj till söndag 19 maj 2024.

Rickard Stjärnelius fond för dig som är i behov av ekonomiska medel till din sjukvård - öppnar i maj

Fonden är avsedd till vård av äldre, sjuka och funktionshindrade och utdelningen sker i första hand till dig som bor i Gammalstorps församling. Du som ansöker får inte vara alkoholist, narkoman, frånskild eller på annat sätt misskött dig. Ansökningsperioden öppnar i mitten av maj.

Stiftelsen Sörgårdens aktivitetsfond för dig med en intellektuell funktionsnedsättning

Fonden är avsedd för personer med intellektuell funktionsnedsättning som är folkbokförda i västra Blekinge. Syftet är att ge dig ett bidrag för att kunna genomföra en semesterresa eller på kultur- eller sportarrangemang. Ideella föreningar eller privatpersoner som arrangerar aktiviteter för målgruppen kan också ansöka om bidrag. Det finns tre ansökningsperioder under året och din ansökan måste ha inkommit till Karlshamns kommun senast sista april, augusti eller december.

Ansök om medel från stiftelsen Sörgårdens aktivitetsfond via Karlshamns kommuns e-tjänstplattform Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stiftelsen Swanlundska fonden för studernade ungdomar

Om du är en studerande ungdom som bor eller tidigare har bott i Sölvesborgs kommun och som har gått högstadiet på Bokelundsskolan kan du ansöka om medel ur fonden. Du får vara som äldst 25 år första året du ansöker från stiftelsen. Ansökningsperioden har passerat.

Senast uppdaterad:

Skriv ut