Se och göra

Människor går på gatan och det säljs ballonger till barn.

Södergatan under Killebom.

Killebom pågår från onsdag till lördag den 6-9 juli 2022. Vad finns det att se och göra på Sölvesborgs stadsfestival Killebom? 

Obs! Informationen uppdateras löpande, ett fullständigt program presenteras i juni.

Artister och underhållning

På Killebom är faktiskt alla konserter och underhållning från våra scener helt gratis! Det är något vi är extra stolta över. Undrar du vad du kan se och höra på Killebom i år? Än så länge kan vi berätta om följande:

» Allsångskväll med Wizex och Linda Bengtzing
» Pidde P
» Medina

Vi informerar dig löpande om vad festivalprogrammet innehåller. Följ oss på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och håll koll på här på killebom.se för att hålla dig uppdaterad.

Artist står vänd mot publiken på ett fyllt Stortorg.

Stortorget, Killebom.

Tivoli

Under Killebom kan du besöka Axels tivoli. Karuseller, hoppborgar och mycket mera finns i Innerhamnen och Järnvägsparken, en kort promenad från tågstationen. Biljetter köps på plats.

  • Onsdag-torsdag kl. 12.00-01.00
  • Fredag-lördag kl. 12.00-02.00
Tivoli med karuseller, Killebom. Foto: Pär Johansson

Tivoli med karuseller, Killebom. Foto: Pär Johansson

Kulturkvarteret

Längs med Lilla skolgatan och innergården vid Karibakka hittar du Kulturkvarteret. Här kommer det att bjudas på gyckel, konst- och designmarknad, modevisning och musik i olika stilar. Vi skapar ett poesiträd och härlig stämning tillsammans. Här kan du dra dig undan festivalens brus, hitta ett skönt häng, och träffa kvarterets spännande gäster!

Människor och modevisning på en innergård.

Kulturkvarteret, innergården på Lilla skolgatan.

Barnkvarteret

Under dagtid förvandlar vi biblioteksparken till ett barnkvarter med massor av roliga aktiviteter för barn. Här bjuds det bland annat på smådjursutställning, musik och barnteater, tipsrunda, och så tävlar vi i Barnens Olympiad! Slå dig gärna ner i gräset på en filt, och ta med picknickkorgen.

Biblioteksparken blir ett Barnkvarter.

Kulturkvarter

Det blir ett kulturkvarter på Killebom även i år. Vi håller just nu på att sammanställa programmet som presenteras inom kort. Håll utkik här!

Marknader

Äntligen blir det marknad på Killebom igen! På onsdagen kl. 08.00-18.00 arrangeras den stora sommarmarknaden i Sölvesborgs stadskärna. Lördagen den 9 juli kl. 10-16 arrangeras Medeltida marknad vid Sankt Nicolai kyrka, och kl. 13-17 bjuds det på en konst- och designmarknad i Kulturkvarteret längs med Lilla skolgatan.

Lionståget

Vad vore Killebom utan Lionståget? Lions Club Sölvesborg bjuder på härliga åkturer runtom stan med start från Sölvesborgs skatepark Skejtan, mittemot resecentrum. Turerna går onsdag-lördag kl. 11.30-17.00,
Arrangör: Lions Club Sölvesborg

Lionståget kör på gatan utanför Coop.

Lionståget.

Kontakt

Om Killebom