Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Killebom logotyp

3 - 6 juli 2024

Välkommen till Killebom – Sölvesborgs stadsfestival, en folkfest för alla sedan 1973! Marknad, tivoli, aktiviteter, mat, musik och mer. Alla konserter är gratis! Killebom arrangeras av Sölvesborgs kommun. Huvudsponsor är Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Elov & Beny

Tyck till om Killebom 2024!

Vad tycker du om Killebomfestivalen 2024? Vi vill gärna veta vad du tyckte var bra och vad vi kan förbättra till nästa år. Här kan du lämna dina synpunkter och kommentarer på årets festival.
» Svara på 3 korta frågor

Elov & Beny

Allsångskväll med gästartister Shirley Clamp och David Lindgren

Fredag 5 juli, kl. 18.00, Stortorget Sölvesborg

Shirley blev ett med Svenska folket när hon 2004 deltog i Melodifestivalen med låten "Min kärlek". Sedan dess har det blivit många turnéer i olika format, till exempel Rhapsody in Rock, och TV-medverkan i både allvarliga och lekfulla program. Sju gånger har hon tävlat i Melodifestivalen och åtta gånger har hennes låtar belönats med placeringar på Svensktoppen. Fredagen den 5 juli kommer Shirley till Sölvesborg och sjunger in sommaren på Killebomfestivalens allsångskväll, uppbackad av David Lindgren och radioprofilen Peje Johansson med husband, samt lokal artist Maximilian Asplund.

Killeboms allsångskväll brukar vara ett populärt inslag, så pass omtyckt att vi i år flyttar allsångskvällen till fredagskvällen, istället för torsdagen som tidigare år.

Konserten är gratis!

Killebomfestivalen tackar vår huvudsponsor Sölvesborg-Mjällby Sparbank som bjuder på allsångskvällen.

David Lindgren

David Lindgren

Fredag 5 juli, kl. 22.00, Stortorget Sölvesborg

David Lindgren är minst sagt en mångfaldig underhållare, han är sångaren och musikalartisten som både tävlat och programlett Melodifestivalen, programlett Let's Dance, och medverkat i en rad uppsättningar som till exempel Jersey Boys, Mamma Mia och Hairspray. Fredagen den 5 juli tar han på sig sina sång- och dansskor och kommer till oss i Sölvesborg och levererar sommarfeeling! David gästar först allsångkvällen tillsammans med Shirley Clamp kl. 18.00. David stannar sedan kvar för att ta över Stortorgets scen kl. 22.00. Tillsammans med sitt band bjuder han på en egen show, med sköna sommarlåtar att sjunga med i och njuta till. David låter hälsa att det blir svensk sommar när den är som bäst - från musicals till Ledin!

Konserten är gratis!

Killebomfestivalen tackar vår huvudsponsor Sölvesborg-Mjällby Sparbank som bjuder på allsångskvällen samt David Lindgrens konsert samma kväll.

Magnus Carlsson

Moneybrother

Lördag 6 juli kl. 22.00, Stortorget Sölvesborg

Anders ”Moneybrother” Wendin firade nyligen 20-årsjubileet av sitt debutalbum Blood Panic. Med hundratals konserter i ryggen, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat både punk, soul, rock, tröstrikt, storslaget och intimt. År 2017 medverkade Anders Wendin i TV4-succén Så Mycket Bättre. Med sina själfulla och hyllade tolkningar sjöng han sig än djupare in i vardagsrummen och blev Moneybrother med hela svenska folket. Vi välkomnar Moneybrother till Sölvesborg med öppna armar, lördagen den 6 juli.

Konserten är gratis!

Elov & Beny

Elov & Beny

Lördag 6 juli kl. 18.30, Stortorget Sölvesborg

Artistduon Elov & Beny har stormat in i rampljuset och etablerat sig som pionjärer inom partymusiken eller vad som i folkmun kallas EPA-dunk. I sommar åker de ut med turnén ”Gasen i botten” som representerar såväl intensiteten i musiken, nivån av fest och bilarna som dunkar musiken. Elov & Beny har nått framgång med låtar som ”Bubbel på balkongen”, ”Raggen går”, ”Cheva på fredag”, ”Fast i liften”, ”Rom & cola. Lördagen den 6 juli gör de ett stopp i Sölvesborg på Killebomfestivalen!

Konserten är gratis!

Magnus Carlsson

Mamma Mu och Kråkan

Lördag 6 juli kl. 15.00, Stortorget
Mamma Mu och Kråkans Muuusikäventyr

De älskade barnbokskaraktärerna Mamma Mu & Kråkan bjuder på En rolig minishow för alla barn lördag kl. 15.00 på torget. Showledaren Lo guidar dig igenom några av de mesta kända och älskade låtarna skrivna av Mamma Mu & Kråkans skapare, Jujja Wieslander. Klappa takten till ”Min lilla kråksång” och skaka rumpa till ”Vipp-på-rumpanaffär”. Minishowen är gratis!

Lördag 6 juli kl. 13.00, Järnvägsparken
Meet & Greet

Kom närmre karaktärerna Mamma Mu och Kråkan. Kl. 13.00 dyker de upp i Järnvägsparken för ett Meet & Greet och delar ut oändliga gratiskramar till barnen.

Killebomfestivalen tackar vår sponsor Sölvesborg Energi som bjuder på Mamma Mu och Kråkan

Elov & Beny

Kickbikedag

Fredag 5 juli kl. 11.00-16.00, Skejtan i Järnvägsparken

Prova på kickbike med några av Sveriges bästa kickbikeåkare! Kom till Skejtan för en fullspäckad dag med kickbikeskola, tävlingar och aktiviteter som passar alla. Drop in gäller kl. 11.00-16.00, men man får gärna vara med hela dagen. Utrustning finns att låna. Kl. 15.00 avslutas dagslägret med uppvisning i kickbike av några av landets bästa kickbikeåkare, signering, fotografering.
Aktiviteten är gratis!

Killebomfestivalen tackar vår sponsor Sölvesborgshem som bjuder på Kickbikedagen.

Arrangör: Isak Huddén AB.

Bild

Axels Tivoli och Nöjesfält

Öppettider:
Onsdag 11.00–00.00
Torsdag 12.00–00.00
Fredag 12.00–01.00
Lördag 12.00-01.00
Åkbiljetter säljs på plats.

Olle spelar gitarr

Olle Jönsson

Onsdag 3 juli kl. 14.00, Seniorkvarteret
S:t Ibbsgatan 1 D (Duvans mötesplats)

Olle Jönsson, sångare och frontman i Nordens största dansband Lasse Stefanz, kickar igång årets Seniorkvarter. Med miljontals sålda skivor, Grammisar och Guldklavar genom Lasse Stefanz är Olle lika aktuell idag som när karriären startade för 57 år sen. 2022 medverkade Olle i TV4s Så mycket bättre vilket öppnade upp nya scener, så sent som i årets melodifestival tävlade Lasse Stefanz med låten En sång om sommaren.

Biljettinformation: Konserten är gratis men biljett krävs för en garanterad sittplats inomhus. Seniorer som är 65+ prioriteras. Biljett finns att hämta ut på Duvans mötesplats från och med onsdag 26 juni kl. 09.00. Först till kvarn gäller.

Musiken sänds ut med högtalare. Det kommer att finnas sittplatser utomhus, du får gärna med egen brassestol/picknickfilt att sitta på. Utomhus är alla välkomna oavsett ålder! Vid frågor ring: 0456-81 69 13 (Duvan).

Thomas

Thomas Petersson

Torsdag 4 juli kl. 14.00, Seniorkvarteret
S:t Ibbsgatan 1 D (Duvans mötesplats)

En av landets populäraste och mest bokade komiker gästar Seniorkvarteret. Thomas Petersson har levererat humor i över 30 år med sin hjärtliga halländska dialekt. Han har bjudit på sig själv i krogshower, teaterföreställningar och kända tv-program som Snacka om nyheter, Timeout och Bäst i test. Detta är första gången som Seniorkvarteret bjuder på ståuppkomik, vilket känns extra bra i dessa tider. För i oroliga tider behöver vi roligheter som allra mest. Så massera käkarna och förbered er på många goa skratt.

Föreställningen är gratis!

Illustration av Konstnär: Pia Carlström

Hellevik Jazz Old Stars

Onsdag, torsdag, fredag 3-5 juli kl. 11.00, Seniorkvarteret
S:t Ibbsgatan 1 D (Duvans mötesplats)

Jazzbilen, känd från Hälleviks Jazzfestival, kommer till Seniorkvarteret i dagarna tre. Bilen rullar in fullastad med gladjazz-musikerna Uno Hellgren (trumpet), Lars-Olof Sturesson (saxofon), Magnus ”Figge” Milton (banjo), Kjell Wallnäs (tuba) och Conny Lindberg (trummor). Ägaren till bilen, Jan-Inge Andersson, sitter bakom ratten och när de anländer bjuds kvarteret på en jazzig akt i sann spelglädje. Mer festivalstämning än så här blir det inte!

Konserterna är gratis!

Killebomfestivalen tackar vår sponsor Lions Club Sölvesborg som bjuder på Hellevik Jazz Old Stars.

Bild: Pia Carlström, konstnär.

Helen & Glenn sjunger på scen

Helene & Glenn Wish

Fredag 5 juli kl. 14.00, Seniorkvarteret
S:t Ibbsgatan 1 D (Duvans mötesplats)

Succéduon har genom åren satt upp storslagna shower och åkt på slutsålda kyrkoturnéer. Helene Wish Persson gjorde sig rikskänd som dansbandsdrottning i Helene & Gänget med bl.a. 14 låtar på Svensktoppen. Glenn började med Elvis-tolkningar som 25-åring vilket ledde honom till utsålda hus på Cirkus i Stockholm, Slagthuset i Malmö och turné med Diggiloo. Hon med sin kärlek till dansband, schlager & country och han med influenser från the King äntrar de Seniorkvarterets scen med både hits och livshistorier.

Konserten är gratis!

Killebomfestivalen tackar vår sponsor Lions Club Sölvesborg som bjuder på Helene & Glenn Wish.

Bild

Sommarmarknad

Onsdag 3 juli kl. 08.00-18.00

Staden fylls av marknadsknallar som säljer godis, kläder, hantverk, kläder, mat med mera. Många av stadens butiker laddar också upp med fina kunderbjudanden.

Bild

Medeltida marknad

Lördag 6 juli kl. 10.00-16.00
S:t Nicolaikyrka

Få en inblick i det medeltida livet. Strosa och handla genuint hantverk, grönsaker, bakverk och mycket mer. Dagen bjuder även på flera aktiviteter för barnen.
10.00 Kyrkklockan ringer, marknaden invigs
10.30 Gyckel och narrspel
11.00 Sång med Sölvesborgs körsällskap
12.00 Riddare besöker marknaden
13.00 Medeltidsmässa i S:t Nicolai kyrka
14.00 Gyckel och narrspel
15.00 Trolleri
15.30 Gyckel och narrspel

Bild

Kulturkvarteret

Längs med Lilla skolgatan och innergården vid Karibakka och restaurang Blåregn hittar du Kulturkvarteret. Här kan du dra dig undan festivalens brus, hitta ett skönt häng, lyssna på musik och äta gott i restaurang Blåregns charmiga trädgård.

Konst och designmarknad

Fredag-lördag 5-6 juli kl. 11.00-17.00
Kulturkvarteret, Lilla skolgatan

Under Killebom arrangerar vi en konst och designmarknad i Kulturkvarteret, fredag till lördag. Här samlar vi design, mode, konst och inredning. Du hittar marknaden längs med charmiga Lilla skolgatan.

Magnus Carlsson

Ölfestival

Torsdag, fredag, lördag kl. 12.00-22.00

Under Killebom arrangerar Rajraj Bryggeri en ölfestival tillsammans med mikrobryggerierna Brygghus19, Pax Brygghus och Perfectly Squared Brewing. Ölfestivalen kommer att vara på Flora Perssons parkering med öppet torsdag, fredag och lördag kl. 12.00-22.00.

Här kommer det att finnas gott om sittplatser att sitta ned och njuta av hantverksöl, samt mat från Fisky Business och Pinsavagnen som finns på plats med sina matvagnar. Alkoholfria drycker finns hos matvagnarna.

Olle Jönsson

Partyfabriken

Den ständigt turnerande showgruppen Partyfabriken kommer tillbaka till Killebom. I deras serveringsområde i hamnen med fin utsikt över Sölvesborgsviken erbjuder de musik, mat, showunderhållning men också barnunderhållning.

Öppettider:
Onsdag 12.00-01.00
Torsdag 16.00-01.00
Fredag 13.00-02.00
Lördag 13.00-02.00

 

Magnus Carlsson

PRO på Killebom

Biblioteksparken

PRO Sölvesborg medverkar på Killebom och bidrar till att skapa den där trivsamma festivalstämningen. I år flyttar PRO från Museigården till Biblioteksparken. I parken kommer det att bli underhållning, fikaförsäljning, lotteri och trevligheter kl. 10-14 onsdag till lördag. Musikunderhållningen är kl 13.00 alla dagar.
Onsdag 3/7 PRO Sölvesborgs Sånggrupp
Torsdag 4/7 Christina Lindberg
Fredag 5/7 Stefan Nilsson
Lördag 6/7 Briggen Tre Bröder

Bild

Trafikinformation

Inför och under Killebom införs trafikbegränsningar i stadens centrum för att ge plats för festivalområden. Här hittar du information om vilka gator som påverkas.

» Läs mer

Bild

Kontakta oss

Har du frågor angående Killebom? Här hittar du kontaktupgifter till oss som arbetar med festivalen. 
» Läs mer

Bild

Sociala medier

Sölvesborgs stadsfestival Killebom finns på både Instagram och Facebok, sök på Killebom så hittar du oss. Följ oss gärna för att inte missa några uppdateringar.

Bild

Personuppgifter – foto och film

Under festivalen har vi fotografer på stan som dokumenterar festivalen.
» Läs mer

Bild

Arrangör och huvudsponsor

Killebom arrangeras av Sölvesborgs kommun. Huvudsponsor för Killebom är Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Sponsorer

Tack till våra sponsorer som är en stor del av arrangemanget och bidrar på olika sätt, Sölvesborgshem Sölvesborg Energi och Lions Club Sölvesborg.

Kontakt

Om Killebom