Sölvesborgs kommun

Oljeutsläppet skapade stort engagemang för miljö och natur på Hörviks skola

Elever lämnar över check till KFV

På Hörvik finns stor gemenskap och engagemang för att hjälpa kusten må bättre igen.

Oljeutsläppet som drabbade delar av Pukaviksbukten tidigare i höstas väckte inte bara oro, utan också en stark handlingskraft bland lokalbefolkningen. Barn, elever och personal på Hörviks skola och förskola har i ett gemensamt projekt med hembygdsföreningen skapat aktiviteter som samlat in både pengar och kunskap.

Jeanette Wessman, rektor på Hörviks förskola och skola, berättar om initiativet:

Vi kunde se fartyget dagarna efter olyckan. Det fanns många frågor och oro vilket gjorde att projektet växte fram som ett led i att balansera upp det och påminna både oss själva och andra om att alla, oavsett ålder, kan göra en positiv skillnad.

Kreativa aktiviteter för att samla in pengar till skadat djurliv

Barn och elever har engagerat sig i olika aktiviteter med syfte att samla in pengar till Katastrofhjälp Fågel & Vilt (KFV), som under hösten hjälpte oljeskadade fåglar. De målade bilder som syntes på en utställning i bygdegården, sålde lotter under hembygdsföreningens adventsmingel och pärlade armband som de sedan sålde.

Från våra yngsta på förskolan till våra äldsta i mellanstadiet har alla varit med och bidragit till projektet utifrån sin förmåga, säger Jeanette vidare.

Ceremoni för att överlämna check och lyssna till saneringsarbetare

Förra veckan samlades hela skolan i bygdelokalen för att lämna över en check till KFV. Checken symboliserar de pengar skolan donerat genom sitt projekt, vilket landade på cirka 7 500 kronor.

 

Utöver utdelningen var även två oljesanerare på plats för att berätta om sitt arbete.

Senast uppdaterad:

Skriv ut