Sölvesborgs kommun

Intresseanmälan för volontärer och inrapportering av olja och oljeskadade djur

Nu finns en e-tjänst för dig som vill anmäla intresse för att hjälpa till efter olyckan som skedde söndagen den 22 oktober i Pukaviksbukten. Det finns också en e-tjänst för att rapportera in om du ser olja eller oljeskadade djur på en ny plats längs med kusten, utöver den som redan är känd (mellan Lörby Kladd och Hörvik).

Intresseanmälan för volontärer

Just nu har vi inte möjlighet att erbjuda alla intresserade av att arbeta som volontärer den utbildning som krävs för att vara med i arbetet efter oljeutsläppet. Vi kommer att kontakta dig som anmält intresse när situationen ändras.

Anmäl intresse här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rapportera oljeskadade djur

Det du som medborgare i dagsläget kan göra för att hjälpa till är att rapportera in om du ser olja eller oljeskadade djur på en ny plats längs med kusten, utöver den som redan är känd (mellan Lörby Kladd och Hörvik).

Sölvesborgs kommun får hjälp av viltrehabiliterare från föreningen Katastrofhjälp Fåglar och Vilt (KFV) i arbetet med att samla in, tvätta och om det är nödvändigt även avliva de vilda djur som drabbats hårdast av oljeutsläppet.

Rapportera här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Detta kan du göra

Det är fortsatt viktigt att undvika kontakt med oljan i vattnet och på land. Det råder just nu infört vistelseförbud i det oljedrabbade området.
» Läs mer om vistelseförbud

Du ska även undvika kontakt med eventuella oljeskadade vilda djur som du ser, eftersom du annars riskerar att stressa dem och att sprida oljan ännu mer.

Länkar

» Läs mer om oljeutsläppet efter fartygsolyckan här.

Kontakt

Medborgarkontoret
E-post: medborgarkontoret@solvesborg.se
Telefon: 0456-81 61 81

Senast uppdaterad:

Skriv ut