Sölvesborgs kommun

Bryggan i Hällevik klar att använda efter renovering – men visst arbete återstår

Hälleviks badstrand från ovan. Foto: Sölvesborgs kommun.

Hälleviks badstrand från ovan 2020, innan renovering av bryggan. Foto: Sölvesborgs kommun.

Vi får just nu en del frågor om bryggan vid den kommunala badplatsen på stranden i Hällevik, som har renoverats under året. Bryggan blev klar att använda strax innan midsommar, men visst arbete återstår.

Det som gjorts är följande:

  • De gamla metallkonsolerna som bar upp bryggan är ersatta med nya
  • Träbalkarna som bryggans överdel vilade på är utbytta
  • Det finns nybyggda bänkar på bryggans mittersta del

Dock återstår fortfarande:

  • Livräddningsutrustning till bryggan, på detta inväntar vi leverans – livräddningsutrustning finns dock på stranden, i direkt anslutning till badbryggan, så det är denna ni behöver använda om det skulle uppstå en nödsituation. Vi tror att vi kommer att få livräddningsutrustning levererat och kunna montera detta så att det finns även på bryggan under juli månad.
  • En del badstegar, på vilka vi också inväntar leverans. Vi tror att vi kommer att få detta levererat och kunna montera de återstående stegarna under augusti månad.
  • Att räta upp trallen på bryggans yttersta överdel, som är något sned. Bryggan är stabil, att den är lite sned spelar endast roll utseendemässigt, men vi hoppas ändå kunna snygga till detta senast till nästa badsäsong.
  • Den förra, lite större badstegen på Hälleviks badbrygga har inte monterats efter den avslutade renoveringen. Vi har beställt en ny som ännu inte har levererats. På grund av sin vikt och utformning var den gamla stegen tvungen att monteras med hjälp av en lastmaskin. Att köra ut med maskiner i vattnet medför stora risker med föroreningar samt högt slitage på maskinen som utför jobbet, vilket vi vill undvika. På grund av riskerna har vi valt att byta ut stegen till en ny med lägre vikt som gör att den kan monteras utan maskinkraft. Vi har förståelse för att den gamla stegen är saknad och vi kommer montera den nya stegen så fort den levereras.

Vi får en del frågor om tillgänglighetanpassningar av de kommunala badplatserna i allmänhet, till exempel för personer som använder rullstol. Det finns i dagsläget ingen kommunal badplats i Sölvesborg som är fullt ut anpassad för detta, men vi tar med oss era frågor och önskemål till kommande säsonger och ser vad vi kan få möjlighet att utveckla.

Vi var tvungna att göra någonting åt bryggan vid den kommunala badplatsen i Hällevik för att den skulle bli säker att använda igen, och nu är det som sagt fritt fram! Vi hoppas på er förståelse och överseende med att vissa bitar fortfarande återstår. Felanmälan av de kommunala badplatserna görs som vanligt med fördel i e-tjänsten för felanmälan, har ni frågor och funderingar kan ni vända er till medborgarkontoret och turistbyrån.


Relaterade kontakter
Medborgarkontoret
E-post: medborgarkontoret@solvesborg.se
Telefon: 0456 -81 61 81

Senast uppdaterad:

Skriv ut