Sölvesborgs kommun

Röjning och slåtter av vägkanter för kommunens vägar

Sommarblomster på äng i motljus.

Röjning och slåtter av vägkanter gynnar den biologiska mångfalden och många arter av växter och djur trivs här. Foto: Scandinav bildbyrå.

Nu är det dags för röjning och slåtter vid vägkanterna på kommunens vägar, för att få bort växtlighet som skymmer sikten i trafiken. Vi låter en del finfördelat växtmaterial som slagits ner ligga kvar i vägkanterna och multna ner och bilda ny jord – det gynnar tillsammans med den avvattning och dränering som blir från vägen den biologiska mångfalden i vägkanterna.

Ungefärliga tider och årets turordning

Första rundan röjning och slåtter för kommunens vägar påbörjas i mitten-slutet av juni, andra rundan i mitten-slutet av september.

Vi följer en prioritetsordning, där gång- och cykelbanor och huvudgator är högst prioriterade.

När vi tar just din väg går tyvärr inte att säga. Även om vägen bredvid är färdig så behöver det inte betyda att vi har glömt din. Vi kommer tillbaka vid ett senare tillfälle om vi av någon anledning behövt vänta med en väg.

Felanmälan

Utöver kommunen är Trafikverket väghållare i Sölvesborg. De har hand om de flesta gatorna på Listerlandet och i de norra delarna av kommunen. Det finns också ett antal mindre, privata vägar. Du kan se vilka gång- och cykelvägar och gator kommunen ansvarar för i den här kartan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är din väg fortfarande inte utförd i oktober och den är kommunens, så kan du felanmäla det i kommunens e-tjänst.

Det är endast kommunens vägar du ska felanmäla till kommunen. Vänd dig till Trafikverket med din felanmälan om vägen är deras, och till den privata väghållaren om det gäller en privat väg.


Relaterade kontakter
Medborgarkontoret
E-post: medborgarkontoret@solvesborg.se
Telefon: 0456 -81 61 81

Senast uppdaterad:

Skriv ut