Sölvesborgs kommun

Så har Sölvesborgs Resecentrum förbättras genom renovering av utemiljön

Folksamling vid resecentrum

Återinvigning av resecentrum 31 maj 2024.

Tusentals personer pendlar varje dag via Sölvesborgs resecentrum. Nu får de mötas av ett nytt modernare resecentrum. I fredags den 31 maj återinvigdes Sölvesborgs resecentrum efter en omfattande renovering av utemiljön som pågått sedan mitten på november 2023.

Sölvesborgs nya modernare resecentrum är nu mer tillgänglighetsanpassat med förbättrade ytor, nya plattformar för bussar, nya cykelgenomfarter, grönytor och träd, cykelgarage, cykelställ och framförallt förbättrad belysning med möjlighet att förstärka befintlig kameraövervakning vid behov.

Investering

Projektledaren Per Gustafsson berättar att kostnaden för Resecentrums ombyggnad beräknas uppgå till cirka 5,6 miljoner kronor, varav tre miljoner kronor bekostas av Trafikverket. Arbetet har utförts på entreprenad av Skanska. Projektet har följt tidsramen då målet var att renoveringen skulle vara klar till Sweden Rock 2024.

Cykelgarage

På stationen finns nu ett låst cykelgarage utrustat med laddplatser för elcykel. Du kan prova på cykelgaraget utan kostnad till och med 30 september, därefter tillkommer en månadsavgift. Din tjänst förlängs automatiskt med 30 dagar i taget tills du säger upp den.

Hur fungerar det?

  1. Bli medlem och registrera ditt medlemskap » triply.se/solvesborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
    Du behöver BankID för att kunna registrera dig.
  2. Lås upp garaget med mobilen (Parakey)
  3. Parkera/hämta
Folk tittar in i cykelgarage.

Cykelgarage.

Kvinna monterar cykel i cykelgarage.

Visning av hur det nya cykelgaraget kan användas.

Uthyrning av cyklar genom Blekingetrafiken

För turister, och besökare som inte har en egen cykel kommer Blekingetrafiken att ha cyklar till uthyrning från resecentrum. Dessa cyklar är röda uppmärkta med Blekingetrafiken och har en egen hållplats som heter ”Cykla vidare”. För att kunna hyra en cykel behöver du ladda ned Blekingetrafikens app, mer information hittar du på deras webb
» Blekingetrafiken hyrcyklar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda cyklar på rad.

Cykeluthyrning genom Blekingetrafiken.

Om återinvigningen 31 maj

Under återinvigningen fanns representanter från Blekingetrafiken på plats för att svara på frågor om sommarkort med mera. Det fanns också möjlighet att få personlig hjälp och instruktioner i hur man använder cykelgaraget. Sölvesborgs kommun delade ut gratis cykelsadelskydd och bjöd på fika genom Pressbyrån i form av kanelbulle, kaffe och dricka till barnen. Kommunstyrelses ordförande Birgit Birgersson-Brorsson klippte bandet.

De som var på plats kunde få höra projektledare Per Gustafsson berätta om renoveringen av resecentrum. Per berättade även om framtida projekt i Ljungaviken 2 B och Malbork plats, under ledning av moderator Håcan Nilsson.

Birgit Birgersson Brorsson klipper bandet.

Birgit Birgersson Brorsson klipper bandet.

Från vänster: Cecilia Egerö, Birgit Birgersson-Brorsson, Håcan Nilsson, Per Gustafsson.

Från vänster: Cecilia Egerö, Birgit Birgersson-Brorsson, Håcan Nilsson, Per Gustafsson.

Senast uppdaterad:

Skriv ut