Sölvesborgs kommun

Barn från Kanehalls förskola sprider påskglädje för de äldre på Gerbogården

Påskutklädda barn underhåller på äldreboende

Påskunderhållning på Gerbogården av Kanehalls förskola

Gerbogården fick besök av påskkärringar och påskharar från Kanehalls förskola på väg till Blåkulla.

Under onsdagsförmiddagen samlades boende på en av Gerbogårdens uteplatser för att lyssna och se barnen från Kanehalls förskola uppträda. Utklädda till påskkärringar och påskharar sjöng barnen tillsammans med pedagogerna flera sånger på temat påsk.

Barnen hade övat på sin repertoar i en månad och har tidigare uppträtt och kommit på besök hos Gerbogården vid jul och påsk. Ett fint initiativ då barn och äldre får möjlighet att mötas. Förfrågan kom från personal på Gerbogården för ett par år sedan och traditionen håller i sig.

Barnen känner en glädje i att få ge. De har skapat och gjort fina ägg och är glada och stolta över att få ge bort. Barnen har sett fram emot besöket på Gerbogården säger Tina Granath, förskollärare.

Avslutningsvis fick barnen njuta av chokladboll och saft som tack för besöket. En uppskattad stund i den härliga vårsolen för både barn och äldre!

Om Kanehalls förskola

Kanehalls förskola ligger belägen i Sölvesborgs innestad och nära havet i den vackra bokskogen utmed Blekingevägen. Verksamheten bygger på värdeorden glädje, tillit och delaktighet med en enad pedagogisk grundsyn som bottnar i en gemensam människosyn och kunskapssyn. Vårt gemensamma arbetssätt bygger på att barn lär tillsammans med andra barn med oss pedagoger som medforskare. Pedagogisk dokumentation är en viktig del i vårt uppdrag där barnen ges möjligheter att reflektera tillsammans med pedagogerna. Barnens behov och intressen styr verksamheten.

Om Gerbogården

Gerbogården är en av kommunens särskilda boenden och ligger centralt beläget i Sölvesborg. Gerbogården har 52 boendeplatser varav 40 av platserna är för demensboende. Med en kort promenad är man nere i Sölvesborgs stadskärna med affärer, restauranger och bibliotek nära till hands. På Gerbogården arbetar vi med kunden i fokus. Hos oss ska du leva ett självständigt, tryggt och meningsfullt liv i gemenskap med andra. Du ska fortsätta att vara den du alltid varit och få njuta av vad du tycker om och bli sedd för den du är.

Senast uppdaterad:

Skriv ut