Sölvesborgs kommun

Saneringsarbetet pågår igen efter en kylig paus

Personer sitter i sanden och sanerar

Det finns mycket olja längs kusten som ska plockas upp.

Efter en paus på grund av kyla och frost har vi återupptagit våra saneringsinsatser längs kusten. Under veckan har två arbetslag varit igång. De sanerar nästa vecka med för att därefter ta ett juluppehåll om inget oväntat sker. Från 23 december kommer vår nya organisation för oljesanering vara på plats.

Efter en paus på grund av kyla och frost har vi återupptagit våra saneringsinsatser längs kusten. Två arbetslag har befunnit sig bland annat i Lörby kladd, Lörby skog och Tocken. Igår (14/12) hade vi plockat upp cirka 290 kubikmeter oljeavfall. Oljeavfall är oljeblandad vätska som även kan bestå av vatten, sand och tång. Nästa vecka fortsätter arbetet om vädret tillåter det för att vi därefter tar ett juluppehåll, förutsatt att inget oväntat händer.

Saneringsarbetet kommer att pågå under lång tid

Saneringsarbetet från Hörvik upp till Norje kommer att pågå under en längre tidsperiod. För att säkerställa en hållbar organisation och hantering kommer en av våra upphandlade entreprenörer från 23 december att få ett utökat uppdrag att hantera oljeutsläppet på ett effektivt och kontrollerat sätt.

Senast uppdaterad:

Skriv ut