Sölvesborgs kommun

Ansök om fanor och flaggor till egen föreningslokal eller byggnad

Svenska flagga på en flaggstång

Ansök om fana eller flagga hos Stiftelsen Sveriges Nationaldag.

Nu kan organisationer, föreningar eller motsvarande ansöka om fanor och flaggor från Stiftelsen Sveriges Nationaldag.

Sveriges Nationaldag och Sveriges flagga firade 100 år 2016. Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut ett antal fanor och flaggor till föreningar och organisationer i landet för användning till egen föreningslokal eller byggnad.

Observera att privatpersoner inte kan ansöka.

Ansökan om fana

Som tidigare år (undantag 2020) kommer Stiftelsen Sveriges Nationaldag att dela ut fanor och flaggor till organisationer, föreningar eller motsvarande på nationaldagen 2024.

Fanorna levereras i kompletta fanpaket. I fanpaketet ingår fanduk 160x100 cm, tvådelad fanstång i vitlackerat trä med beslag i gedigen mässing, ink. gjuten fanspets med Vasakärve. Mässingsskylt med inskriptionen ”Gåva från Stiftelsen Sveriges Nationaldag den 6 juni 2024” monteras på fanstången.

Ansöka om flagga

Stiftelsen Sveriges Nationaldag och Riksdagsförvaltningen genomför 2021, 2022 och 2023 ett samarbete med syfte att sprida ökad kunskap dels om flaggan som symbol för Sverige, dels om riksdagens demokratijubileum.

Ett begränsat antal flaggor, 15 st. som varit hissade på riksdagshuset kommer att delas ut till föreningar och organisationer som ansöker om att få en flagga till egen föreningslokal/byggnad. Med föreningar och organisationer kommer stiftelsen att kunna jämföra skolor, universitet, vård- och omsorgsboenden, t.ex. äldreboenden och boenden för personer med funktionsnedsättning.

Ansökan görs på särskilt formulär

Ansökan finns att hämta på Stiftelsens hemsida » www.nationaldagen.se Länk till annan webbplats., på Stiftelsens kansli eller hos länsstyrelserna.

Ansökningarna ska vara Stiftelsens kansli tillhanda före den 1 februari 2024.

Senast uppdaterad:

Skriv ut