Sölvesborgs kommun

Nytt telefonnummer till social beredskap från 2 oktober

Kvinna håller upp en mobiltelefon.

Från 2 oktober byter social beredskap telefonnummer.

Sölvesborg, Karlshamn och Ronneby kommun byter leverantör av social beredskap. Från den 2 oktober gäller nytt telefonnummer vid akuta, sociala problem som inte kan vänta till nästkommande vardag. Den sociala beredskapen finns till när socialtjänsten är stängd, efter kontorstid.

Sölvesborgs kommun har haft gemensam social beredskap tillsammans med Karlshamn och Ronneby sedan 2016. Från och med den 2 oktober byter samtliga tre kommuner till ny gemensam leverantör. Sölvesborg, Karlshamn och Ronneby kommer framöver att ingå i den sociala beredskapen i Kristianstad kommun.

Tidigare har man nått den sociala beredskapen via larmcentralen 112. Men nu ska man kan ringa direkt till Trygghets- och räddningscentralen i Kristianstad.

Telefonnummer (kvällar, nätter och helger)

Gäller från och med 2 oktober 2023.

Telefon 040-676 90 58.
Öppettider
Måndag – torsdag klockan 16.30 till 08-00
Fredagar klockan 15.00 till måndagar 08.00.

Den som ringer kommer till en telefonservice där man får lämna kontaktuppgifter och information om vad ärendet gäller. Därefter blir man kontaktad av social beredskap.

Observera att om man fortsatt skulle ringa 112 kommer de att koppla rätt, det finns alltså ingen risk att man inte får hjälp för att man ringt fel telefonnummer.

Social beredskap

Social beredskap är till för akuta ärenden som inte kan vänta med kontakt till nästa vardag när ordinarie socialtjänst är i tjänst. De ger råd, stöd och praktisk hjälp i svåra sociala situationer. Det gäller till exempel barn eller ungdomar som far illa, vuxna utsatta för våld i nära relation, eller personer med missbruks- och beroendeproblematik.

OBS! Vid akuta nödsituationer där det föreligger fara för liv, egendom och miljö ringer du som vanligt SOS Alarm 112.

Senast uppdaterad:

Skriv ut