Sölvesborgs kommun

Ny politisk koalition i Sölvesborgs kommun

Partierna i den nya koalitionens logotyper med Sölvesborgs stadshus i bakgrunden.

Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet och det lokala Sölvesborg- och Listerpartiet har fredagen den 21 oktober meddelat att de bildar en ny politisk koalition. Foto/kollage: Sölvesborgs kommun.

Fredagen den 21 oktober klockan 11:00 presenterade Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet och det lokala Sölvesborg- och Listerpartiet på en gemensam presskonferens att de har för avsikt att tillsammans bilda en ny politisk koalition i Sölvesborgs kommun. Tillsammans har dessa partier 24 av kommunfullmäktiges 49 mandat. Vänsterpartiet har 3 mandat. Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna har tillsammans 22 mandat.

Lyssna på pressträffen

Flera lokala och även nationella medier bevakade pressträffen live, du kan till exempel lyssna på en ljudupptagning i efterhand via den här länken till Sveriges radio P4 Blekinges hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt angående pressträffens innehåll

Om du har frågor om pressträffens innehåll eller till exempel partiprogram och vallöften, hör av dig till respektive parti, på den här länken hittar du kontaktuppgifter till våra förtroendevalda politiker. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Slutligt valresultat

Kommunfullmäktige

Det första sammanträdet för den här mandatperioden med de nya ledamöterna i kommunfullmäktige var i Sölvesborgs kommun den 31 oktober klockan 17:30 i Furulundsskolans aula. Då beslutades bland annat om kommunfullmäktiges arbetsordning, presidium, revisorer och arvodesberedning.

På sammanträdet den 28 november, som började klockan 15:00 eftersom det var planerat att vara ett budgetsammanträde, så utsågs bland annat kommunstyrelsens ordförande, kommunstyrelsens vice ordförande och kommunstyrelsens andra vice ordförande. Budgeten beslutades inte den 28 november utan återremitterades för att tas upp igen på ett kommande sammanträde.

Sammanträdet som ägde rum den 19 december började också klockan 15:00 och den här gången utsågs
övriga ordförande i nämnder och styrelser och bland annat budgeten för det kommande året beslutades.

Det nya politiska styret tillträder vid årsskiftet. För de kommunala bolagen tillträder de nya ledamöterna i samband med kommande bolagsstämma.

Titta på kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige sänds live via internet för alla att ta del av i videoformat, du hittar sändningen via den här länken.

Sändningen fungerar bäst att streama i webbläsaren Safari eller Chrome. WebbTV-sändningen med bild och ljud, ärendelista och talarlista är även tillgänglig på länken ovan efter sammanträdet. Dagen efter sammanträdet skapas en automatiskt genererad undertext till sändningen, som rättas manuellt efterhand.

Lyssna på kommunfullmäktige

Lyssna live via internet

Kommunfullmäktige sänds även live i enbart ljudformat, du hittar sändningen via den här länken.

Lyssna i efterhand via internet

Någon eller några dagar efter sammanträdet går det även i efterhand att ta del av enbart ljudformat på länken ovan.

Lyssna live och i efterhand på radio

Om du befinner dig i Sölvesborg kan du också lyssna på kommunfullmäktige live via Sölvesborgs närradio FM 92,0. De sänder även sammanträdet i repris vid ett senare tillfälle.

Ärenden och protokoll

Vilka ärenden som kommer att tas upp hittar du sju dagar innan sammanträdet via den här länken till sidan för möten, kallelser och protokoll.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Kommunikationskontoret .