Sölvesborgs kommun

Konst i Glashyttan

Förändring i evenemanget: Ingen

29 mar - 1 apr
Glashyttan, Slottslängorna
Bildkollage av konstverk

Från vänster: Konst av Gerd Hector, Alexandra Melander, Monica Yasmin Lindqvist

Välkommen att komma och titta på konst i Glashyttan under påskens arrangemang – Konstexplosion 2024! Utställare i Glashyttan är: Gerd Hector, Alexandra Melander, Monica Yasmin Lindqvist och Anna Sandgren.

Konst i Glashyttan

Slottsallén 5

Öppettider:
Torsdag 28 mars kl. 17-20 – Vernissage!
Fredag 29 mars kl. 11-15
Lördag 30 mars kl. 11-15
Söndag 31 mars kl. 11-15
Måndag 1 april kl. 11-15

Gerd Hector

Gerd Hector har i många år ägnat sig åt sagobetonade och surrealistiska målningar i akryl och blandteknik. Den färdiga bilden består av akrylfärg med tusch och ibland krackeleringsvätska. Idag är tekniken omformulerad med fotograferade objekt som stenmurar, växter och annat som förhöjer bilden. De olika målningarna och fotona sätts ihop i datorn på ett eget önskvärt sätt. I nästan alla målningar har en humla smugit sig in och på så sätt blivit Gerds signum. Tidigare drev Gerd galleri Karibakka och Annexet under många år i Sölvesborg.

Alexandra Melander

Starka färger och spännande kontraster är något som oftast går igen i Alexandra Melanders konst. Med motiven som kretsar kring uttryck vill hon väcka känslor och igenkänning. Alexandra målar såväl med akvarell som med akryl, och ibland använder hon sig även av textil i sitt skapande.

Monica Yasmin Lindqvist

Monica är förälskad i både abstrakta och figurativa uttryck. Därför målar hon inte rent abstrakt konst, utan låter sig även fångas av det figurativa. Ibland blir hennes klotter nya idéer. Dock är naturen alltid ett återkommande tema i hennes konst med dess vackra färger, former, och ljud. En stor inspirationskälla är hav och skog. Hon gillar den orörda naturen, vilket hon förvandlar till bild och poesi - livets alla positiva och negativa företeelser förvandlar hon till konst. Konst befriar hennes själ, oro och får henne att känna både lycka och sårbarhet. Sina inre känslor kan hon uttrycka med färg och form. Naturen, människan och själen speglas i hennes konst.

Naturalistisk målning av hav och solnedgång

Foto: Målning av Anna Sandgren

Anna Sandgren

Är det ett foto eller är det en målning? Det är en fråga man ofta ställer sig om man tittar på Anna Sandgrens bildsköna målningar, ofta av inspirerat av havet och naturen från hemtrakterna i härliga Hällevik. Konsten har följt med henne sedan barnsben, redan som 13-åring hade hon sin första utställning, nu som vuxen satsar Anna helhjärtat på konsten.
Se mer av Art by Anna Sandgren på » Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller » Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangör: Konstnärerna själva

Konstexplosion

» Se hela programmet

Mer information
Datum: 29 mars 2024 - 1 april 2024
Tid: 00:00 - 00:00
Ort: Glashyttan, Slottslängorna
Pris: Fritt inträde

Senast uppdaterad:

Skriv ut