Sölvesborgs kommun

Ett Blekinge för hälsa

Förändring i evenemanget: Ingen

5 okt - 13 okt
Blekinge

Fysisk och psykisk hälsa hör ihop vilket blir tydligare för det som tidigare hette Psykiatriveckan.

Årets arrangemang sker 5- 13 oktober med syfte att väcka samtal och handling kring psykisk hälsa i regionen. Under dessa nio dagar kommer en mångfald av aktiviteter att äga rum, både fysiskt och digitalt, över hela Blekinge. Allt är kostnadsfritt och öppet för alla som önskar delta. Ett Blekinge för hälsa blir den nya Psykiatriveckan.

Fysisk och psykisk hälsa hör ihop

Sedan 2011 har Psykiatriveckan varit en viktig plattform för att lyfta fram psykisk hälsa. Framöver kommer aktiviteterna och föreläsningarna att ännu tydligare visa på vikten av att betrakta kroppen som en helhet för att främja en god psykisk hälsa. Här varvas verktyg och tips för att rusta sin mentala hälsa med faktorer som också rustar oss i vardagen, exempelvis regelbunden motion, återhämtning och näringsrik kost.

Spännande program vid årets upplaga

Årets arrangemang sker 5- 13 oktober med syfte att väcka samtal och handling kring psykisk hälsa i regionen. Under dessa nio dagar kommer en mångfald av aktiviteter att äga rum, både fysiskt och digitalt, över hela Blekinge. Allt är kostnadsfritt och öppet för alla som önskar delta.

Redan nu har två föreläsare bokats inför evenemanget. Åsa Vikman, känd för att driva Instagramkontot @orkidéebarnsverige, kommer att föreläsa om högkänslighet och psykisk hälsa den 8–9 oktober. Dessutom kommer Pa Modou Badjie, känd som sångare i Panetoz, att leverera en digital föreläsning som inspirerar och engagerar unga människor under hela veckan.

Många arrangörer bakom arrangemanget

Ett Blekinge för hälsa arrangeras av Region Blekinge tillsammans med kommunerna i länet, Hjärnkoll Blekinge, Samverkan för psykisk hälsa i Blekinge (NSPH Blekinge) samt Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge. Arrangörerna är i full gång med att planera fler aktiviteter som ska pågå under veckan så håll utkik när fler programpunkter släpps innan sommaren.

Mer information
Datum: 5 oktober 2024 - 13 oktober 2024
Tid: 00:00 - 00:00
Ort: Blekinge
Pris: Gratis, men föranmälan kan krävas

Senast uppdaterad:

Skriv ut