Se och göra

Tornerspel i Slottsparken under Killebom.

Tornerspel i Slottsparken under Killebom. Foto: Pär Johansson

Tivoli

Under Killebom kan du besöka tivolit. Här finner du karuseller, hoppborgar och mycket mera i området Innerhamnen samt Järnvägsparken, en kort promenad från tågstationen. Nytt för i år är attraktionen Dinosauriehuset! Biljetter köps på plats.

Marknad

Besök några av våra populära marknader. Den stora sommarmarknaden inleder Killebom traditionsenligt, onsdagen den första veckan i juli. Du kan också besöka vår medeltida marknad, och känna den medeltida atmosfären på en historisk plats. Eller varför inte fynda på någon av de loppmarknaderna som arrangeras under veckan?

Shoppa

Visst är det roligt att hitta de där plaggen och prylarna som inte finns överallt? Och visst är det ett plus när promenaden mellan butikerna görs på genuina och charmiga kullerstensgator? Butikerna i Sölvesborgs centrum har ett brett utbud och flera unika hantverksbutiker. I Sölvesborgs kommun finns tre huvudområden för handeln – Stadskärnan, Kämpaslätten och Mjällby Handelscentrum.

Lions tuff-tuff tåg

Lions tuff-tuff-tåg

Lions tuff-tuff-tåg är ett återkommande och alltid lika populärt inslag under Killebom-dagarna. Turerna går från Järnvägsparken med cirka 15 minuters mellanrum, onsdag till lördag. Ett måste under din vistelse på festivalen, att åka med är gratis.

Konst & Museum

Passa på att uppleva kulturen i Sölvesborg. Här finns en av arkitekturhistoriens riktiga pärlor, Listers Härads Tingshus, som ritades och byggdes av arkitekt Erik Gunnar Asplund. Missa heller inte Sölvesborgs museum och konsthall.

Tornerspel

Känn historiens vingslag i en fartfylld, oväntad och spännande show– i högt tempo rider de mot quintanskölden och lansarnas slag smäller högt i luften.Tornerspel är underhållning för publiken men det är också ett sätt att visa upp en annorlunda verklighet än den vi lever i dag. Traditionsenligt hålls tornerspel i medeltida anda vid slottslängorna, en höjdpunkt för många, missa inte detta! Arrangör: Skånska Björnens Riddare.

Smådjursutställning

Tycker du om djur? Då får du inte missa den alltid lika populära smådjursutställningen i Biblioteksparken där barn och ungdomar under 18 år visar upp sina djur.

Veteranbilsutställning

Är du intresserad av gamla fina bilar bör du inte missa veteranbilutställningen som arrangeras av Sölvesborgs motorsällskap.

Veteranbilsutställning på Killebom

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 december 2018
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson

Kontakt

Om Killebom