Se och göra

Smakfestival

För första gången ordnar vi under Killebom 2019 en smakfestival! Kom och låt dig inspireras med nya intressanta smaker av dryck och mat från regionen i härlig miljö.

Kulturkvarteret

Kulturkvarteret är en av Killeboms många nyheter 2019 och huserar längs Lilla Skolgatan, gamla Karibakka och Restaurang Blåregn. Kvarteret är platsen för dig som vill lyssna till bra musik i olika genrer, jazz, folkmusik, country, visor och blues! Vi får besök av författaren och estradören Björn Ranelid, det dukas upp med konst i alla dess former, modevisning, workshops, god mat och en pop-up-butik med Sölvesborgssouvenirer kommer också att finnas med. Kom och se vad Sölvesborgs kulturliv kan erbjuda när det är som allra bäst och träffa kvarterets spännande gäster! Kulturkvarteret är för dig som vill dra dig undan festivalens brus och hitta ett skönt häng med goda vänner!

Barnkvarteret

I detta kvarter är det barnen som står i fokus. Biblioteksparken kommer att förvandlas till en härlig sommarpark för barnfamiljer med gungor och hängmattor svajande i träden, smådjursutställning, ponnyridning och musik från vår lilla scen. Vi hoppas på att kunna bjuda barnen på tre härliga dagar och ta gärna med en liten fikakorg så ni inte missar något spännande. Välkomna till barnkvarteret

Tivoli

Under Killebom kan du besöka tivolit. Här finner du karuseller, hoppborgar och mycket mera i området Innerhamnen samt Järnvägsparken, en kort promenad från tågstationen. Biljetter köps på plats.

Marknad

Besök några av våra populära marknader. Den stora sommarmarknaden inleder Killebom traditionsenligt, onsdagen den första veckan i juli. Du kan också besöka vår medeltida marknad, och känna den medeltida atmosfären på en historisk plats. Eller varför inte fynda på någon av de loppmarknaderna som arrangeras under veckan?

Shoppa

Visst är det roligt att hitta de där plaggen och prylarna som inte finns överallt? Och visst är det ett plus när promenaden mellan butikerna görs på genuina och charmiga kullerstensgator? Butikerna i Sölvesborgs centrum har ett brett utbud och flera unika hantverksbutiker. I Sölvesborgs kommun finns tre huvudområden för handeln – Stadskärnan, Kämpaslätten och Mjällby Handelscentrum.

Lions tuff-tuff tåg

Lions tuff-tuff-tåg

Lions tuff-tuff-tåg är ett återkommande och alltid lika populärt inslag under Killebom-dagarna. Turerna går från Järnvägsparken med cirka 15 minuters mellanrum, onsdag till lördag. Ett måste under din vistelse på festivalen, att åka med är gratis.

Konst & Museum

Passa på att uppleva kulturen i Sölvesborg. Här finns en av arkitekturhistoriens riktiga pärlor, Listers Härads Tingshus, som ritades och byggdes av arkitekt Erik Gunnar Asplund. Missa heller inte Sölvesborgs museum och konsthall.

Smådjursutställning

Tycker du om djur? Då får du inte missa den alltid lika populära smådjursutställningen i Barnkvarteret där barn och ungdomar under 18 år visar upp sina djur.

Tornerspel

Känn historiens vingslag i en fartfylld, oväntad och spännande show– i högt tempo rider de mot quintanskölden och lansarnas slag smäller högt i luften.Tornerspel är underhållning för publiken men det är också ett sätt att visa upp en annorlunda verklighet än den vi lever i dag. Traditionsenligt hålls tornerspel i medeltida anda vid slottslängorna, en höjdpunkt för många, missa inte detta! Arrangör: Skånska Björnens Riddare.

Tornerspel i Slottsparken under Killebom.

Tornerspel i Slottsparken under Killebom. Foto: Pär Johansson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 maj 2019
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson

Kontakt

Om Killebom