Praktisk information

Sölvesborgs stadsfestival Killebom är festivalen för alla åldrar. Och det bästa av allt är att nästan alla arrangemang och programpunkter är gratis!

Parkering

Under Killebom så stängs delar av vår stadskärna av helt och hållet för all trafik. Det gör vi både av trafiksäkerhetsskäl, eftersom det är så många fler gående i rörelse än vad det vanligtvis är, och eftersom vi i vissa fall använder ytor som annars är trafikerade, till exempel parkeringsplatser, som plats för olika arrangemang under festivalen. Men det finns fortfarande parkeringsplatser öppna på gångavstånd från stadskärnan.

Parkeringar som kräver tillstånd

Bakom café Ritz och vid västra Storgatan finns parkeringsplatser för personer som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Ta dig hit och hem

De flesta av programpunkterna på Killebom äger rum i eller kring centrala Sölvesborg. Hit tar du dig enkelt med buss, tåg eller bil.

Buss

Du kan åka buss till Killebom från bland annat Hörvik, Hällevik, Nogersund, Mjällby, Bromölla, Olofström, Svängsta och Karlshamn. Här hittar du Blekingetrafikens bussturerlänk till annan webbplats. På bussarna tar de inte emot kontanter. Du kan betala resan med Blekingetrafikens app, ditt resekort eller med ett vanligt bankkort.

Tåg

Både Öresundståget och Pågatågen stannar i Sölvesborg, så om du vill åka från till exempel Kristianstad eller Malmö hittar du tidtabellen genom att söka på aktuellt datum på SJ:s hemsidalänk till annan webbplats. Du måste köpa din biljett innan du går ombord på tåget, och ha med dig giltlig legitimation. Du kan till exempel köpa din biljett i en automat eller via SJs app.

Bil

Du hittar vägbeskrivning till Sölvesborg på Google mapslänk till annan webbplats,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster skriv in den ort du vill köra från.

Karta över festivalen

Använder du en mobil ser du hela kartan större på Google mapslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 mars 2018
Sidan publicerad av: Hassan Nteifeh

Kontakt

Om Killebom