Sölvesborgs kommun

Vägledning och validering

Bilden visar en studerande kvinna i klassrum på vuxenutbildningen i Sölvesborg.

Studerande kvinna i klassrum på vuxenutbildningen. Foto: Sölvesborgs kommun.

Vi erbjuder studievägledning till dig som har frågor om kurser och utbildningar, betyg, studieekonomi, yrken och arbetsmarknad. Vårt mål är att du ska kunna göra väl avvägda och självständiga beslut vad gäller yrken och studier och vara en hjälp på vägen mot dina studie- och yrkesmål.

Studie- och yrkesvägledningen är öppen för alla vuxna i Sölvesborgs kommun. Du når Marie Knese, studie- och yrkesvägledare via telefon, mejl eller besök hos TLC i Sölvesborg. Boka gärna en tid för samtal per telefon, digitalt möte eller möte på plats under nedanstående telefontider. Det finns även möjlighet att boka samtal på kvällstid.

Telefontider

  • Måndag 8:00-9:30
  • Tisdag 14:00-15:30
  • Torsdag 8:00-9:30

Viktigt att veta om dina gymnasiebetyg

Har du gymnasiebetyg som är satta innan den 1 juli 2012 kan ett slutbetyg endast utfärdas fram till den 1 juli 2025. Därefter kan eventuellt inte alla dina betyg ingå i en examen och kraven för examen kan komma att ändras. Kontakta vår studie- och yrkesvägledning om du behöver stöttning i hur du kan slutföra din gymnasieutbildning innan den 1 juli 2025.

Validering

Som vuxenstuderande har du möjlighet att validera eventuella tidigare kunskaper du har inom ett ämne. Validering innebär att du genom tester uppvisar att du redan uppfyller vissa av kunskapskraven, vilket leder till en anpassning av den kurs du läser. Du kontaktar studie- och yrkesvägledare för att diskutera validering.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Utbildning och barnomsorg