Sölvesborgs kommun

Studiestöd, CSN

Bilden visar en studerande man i klassrum på vuxenutbildningen i Sölvesborg.

Studerande man i klassrum på vuxenutbildningen. Foto: Sölvesborgs kommun.

Du ansöker om studiemedel, hittar information på flera olika språk och viktiga regler hos CSN.

Behöver du hjälp eller handledning kring din studieekonomi är du välkommen att kontakta Marie Knese, studie- och yrkesvägledare.

Viktigt att tänka på

  • Du har endast ett begränsat antal veckor på varje studienivå så det är viktigt att du planerar dina studier för att klara av dina studier på avsatt tid.
  • CSN prövar studieresultat vid varje ny ansökan. Om du inte har klarat 75% av dina poäng från den tid du senast studerade med studiemedel från CSN beviljas du inte studiemedel förrän du har klarat 75%.
  • Om det blir ändringar i din studieplan på grund av avbrott eller att du förlänger en kurs kan du bli återbetalningsskyldig till CSN.
  • Om du blir sjuk, anmäl både till skolan, CSN och Försäkringskassan för att undvika studieekonomiska problem oavsett om du studerar på plats eller på distans.
  • Du kan ej ha annan ersättning som till exempel aktivitetsstöd eller a-kassa samtidigt som du får studiemedel från CSN, då blir du återbetalningsskyldig. Kontakta din handläggare för mer information. Bostadsbidrag och barnbidrag kan du få samtidigt som studiemedel från CSN.
Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Utbildning och barnomsorg