Sölvesborgs kommun

Skogens förskola

Skogens förskola

Skogens förskola. Foto: Sölvesborgs kommun

Skogens förskola består av avdelningarna Björken, Eken och Lönnen. Totalt går här cirka 60 barn i åldrarna 1-5 år. Skogen har elva pedagoger och en förskolechef som har sin arbetsplats på förskolan. 

Precis som namnet “Skogens förskola” antyder är utevistelsen viktig för oss, våra lokaler ligger centralt men mitt i bokskogen. Vi arbetar mycket med utforskande miljöer, och där är närheten till naturen en stor tillgång och en möjlighet att upptäcka allt liv som finns runtom.

Här arbetar vi också med att alla barn ska känna sig välkomna och att vi ska ha projekt tillsammans alla avdelningar för att skapa en vi-känsla. Glädje, lust, vilja, nyfikenhet, skapande och lärande är andra saker vi arbetar med. Miljöerna både ute och inne ska skapa upplevelser och pedagogerna ska finnas med och upptäcka tillsammans med barnen.

Allt arbete sker med barnen i fokus och planering, genomförande och utvärdering görs utifrån läroplanen.

Skogens förskola har redan nu en utemiljö som består av en kompisgunga, bord och stolar, stockar och stenar, odlingsbäddar med mera, och under 2019 pågår även ett arbete med att förbättra förskolgården ytterligare för barnen.

Skogens förskola ligger på Blekingevägen 241-38, bakom Kanehalls förskola. Här hittar du Skogens förskola på en karta (Google maps). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du mer information om avgifter och regler för barnomsorg och om öppettider, mat och hur du ansöker om plats på Skogens förskola.

Välkomna att höra av er till oss om ni har frågor! Ni hittar mejladress och telefonnummer till förskolechefen och telefonnummer till de olika avdelningarna längre ner på den här sidan.

Följ oss också gärna på vårt Instagram-konto som du också en länk till längre ner på den här sidan, för att se bilder från vår verksamhet.

Handlingsplan

Här hittar du förskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. , 4.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut