Sölvesborgs kommun

Villkor Julmarknad

Följande villkor och förutsättningar gäller för dig som försäljare för Sölvesborgs julmarknad.

Målet med julmarknaden i Sölvesborgs kommun är att:

 • Stödja hantverk som ett kulturarv
 • Erbjuda ett kulturarrangemang med hög kvalité för kommuninvånare och turister
 • Ge möjligheter för hantverkare och kommunens kulturföreningar att utvecklas och sälja sina produkter.

Julmarknaden är inte ett kommersiellt arrangemang – det är i första hand ett kulturarrangemang där hantverkare får möjlighet att sälja sina egentillverkade varor. Detta påverkar de urval vi gör.

Julmarknaden har ett tema - Anno 1840, precis som julmarknaden haft tidigare år. Tänk Elsa Beskow, Petter och Lottas Jul, så har du hittat rätt känsla! Ju mer vi jobbar på att gemensamt bidra till temat för marknaden, desto bättre kommer våra besökare att trivas och desto mer ökar er försäljning. Det är viktigt att alla som deltar är införstådda med detta. Det är också utifrån dessa riktlinjer som vi ställer krav på vad som saluförs i marknadsstånden, hur marknadsstånden utformas samt hur ni försäljare är klädda. Vill du ha hjälp med temat eller har några frågor så hör gärna av dig.

Som försäljare ska följande efterföljas:

Intresseanmälan

Vill du anmäla intresse till årets julmarknad gör du det enkelt genom att fylla i blanketten direkt på vår hemsida www.solvesborg.se

Din intresseanmälan ska vara oss tillhanda senast 10 september 2021. Senast den 30 september får du bekräftelse om du har fått plats på marknaden eller inte. Observera att vi vill att samtliga utställare fyller i alla uppgifter, även om du varit med som utställare förr. Vi försöker ta hänsyn till ev. önskemål när det gäller placering men vi garanterar inte att det är genomförbart. Vi garanterar inte heller en plats till de utställare som varit med förr. Trycket på platserna är hårt och vi tvingas att göra ett kraftigt urval.

Fakturering

Förfakturering på bordshyran kommer att ske i november. Personuppgifter i formuläret behandlas i enlighet med PUL. Du medger att information du lämnat får lagras och bearbetas i register av Sölvesborgs kommun. Du har rätt att begära utdrag och rättelse.

Produkter och försäljning

 • Det får bara säljas egentillverkade varor och ev. förpackningar ska vara så trogna temat som möjligt.
 • Kläderna du som försäljare bär, är en del av upplevelsen och ska följa temat. Ylle och lin och bomull är bästa materialen.
 • Påsar och andra material för exponering av dina varor ska vara av pappersmaterial eller liknande.
 • Ev. stol tas med själv och ska vara av naturmaterial - ex pinnstol eller liknande. Bord hyrs av oss och finns på plats när du kommer. Inga mattställningar eller andra ställningar är tillåtna.
 • Det är förbjudet att placera föremål utanför den egna försäljningsplatsen. Det är inte heller tillåtet att ta med egna bord/bordsskivor eller liknande!
 • Små fina handgjorda skyltar på ditt bord är ok. Vi står för juldekorationerna på marknaden därför är heller inga egna ljusslingor tillåtna runt era bord.
 • Varje försäljare ansvarar för sitt eget skräp och slänger det på angiven plats. Försäljaren ansvarar för att försäljningsplatsen är städad innan marknaden lämnas.

Öppettider

Som utställare binder du dig till att vara med under samtliga tre dagar. Likaså att du har ett sortiment som räcker under hela julmarknadens öppettider. Som utställare är du bunden till att ha din försäljning öppen följande tider:

 • Fredagen kl. 15-19
 • Lördagen kl. 10-17
 • Söndagen kl. 11-15

Priser

Hantverkare Livsmedelsförsäljare

 • 1 bord 700kr 1 bord 1000kr
 • 2 bord 1000kr 2 bord 1500kr

Parkering för utställare

I nära anslutning till Slottslängorna ligger Slottsudden. Här ska samtliga utställare ställa sina bilar. Där finns ingen el och det finns en begränsad upplysning fram till en timme efter att julmarknaden har stängt.

Hålltider

Alla fordon ska vara borta från innergården och parkerade på slottsudden senast 1h innan öppning. Som utställare ska du vara helt klar vid ditt bord senast 20 minuter före öppning. Det är inte tillåtet att börja packa ner sin utställning/försäljning förrän julmarknaden har stängt. Upplevelsen ska vara total för alla besökare, trots att antalet besökare ev. tunnas ut den sista stunden.

El

Samtliga bord får en ljusslinga. Är du i behov av el för att t.ex. koppla in kyldisk eller för en extra lampa som belyser smycken så behöver du fylla i att du önskar el i din intresseanmälan. Vi kan inte garantera att samtliga som önskar el beviljas detta eftersom elnätet i Slottslängorna blir överbelastat – ett urval kommer att göras av oss som arrangör.

Priset för elen varierar från 125kr-250kr beroende på försäljarens behov. Detta läggs på fakturan.

Försäljning av livsmedel

Vid all tillfällig försäljning av livsmedel är det du som försäljare som är skyldig att ha registrerat dig hos Miljöförbundet Blekinge Väst. Läs mer på www.miljovast.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Force Majeure

Arrangören återbetalar ej inbetald platshyra om marknaden måste ställas in p.g.a. force majeure som till exempel strejk, lockout, storm, brand, elavbrott, epidemi, pandemi eller annan jämförbar händelse. Återbetalning sker ej heller om hyrestagaren avstår från att utnyttja tilldelad plats.

Senast uppdaterad:

Skriv ut