Sölvesborgs kommun

Barnfestivalen i Hällevik

Barnfestivalen är som du hör på namnet en festival för just barn! Barnfestivalen riktar sig främst till barn och unga i åldrarna 6-12 år. Inträde och alla aktiviteter är gratis.

Ingen Barnfestival 2022

Vi har tyvärr valt att ställa in årets upplaga av Barnfestivalen. Föreningar och organisationer känner fortfarande av pandemins effekt och har inte samma möjligheter att delta i år som tidigare, vilket är en av huvudanledningar till beslutet. Vi hoppas och siktar på att kunna genomföra Barnfestivalen nästa år!

Barnfestivalen i Hällevik är en festival där besökarna får vara delaktiga genom att skapa och delta i de aktiviteter som erbjuds. Upplevelser och aktiviteter såsom idrott, dans, musik, skapande och lärande, friluftsliv, byggnation med mera står på programmet. Alla Sölvesborgs skolbarn från förskoleklass upp till åk.6 bjuds in till festivalen.

Glada barn och vuxna på Barnfestivalen

Glada barn och vuxna på Barnfestivalen. Foto: Lotta Johansson

Om Barnfestivalen

Barnfestivalen lockar tusentals besökare varje år. Under två dagar erbjuds barn och unga att prova-på ett hundratal spännande programpunkter, med alla barns fritid i fokus. Med festivalen vill vi uppmärksamma allas rätt till kultur, idrott och skapande oavsett sociala, ekonomiska, etniska, intellektuella och fysiska förutsättningar.

Vår förhoppning är att vi kan inspirera barn och unga - kanske det är just här ett nytt hobbyintresse föds? För några kanske just det intresset hänger med hela livet! Festivalen har lett till att ett stort antal barn har hittat en fritidssysselsättning som de kanske aldrig hade provat på annars, och många lokala föreningar har fått nya medlemmar tack vare sin medverkan.

Barnfestivalen i Hällevik har arrangerats på Strandvallen i Hällevik 2016-2019. Barnfestivalen arrangeras av Sölvesborgs kommun, i samarbete med Sölvesborg Mjällby Sparbank, och Sölvesborgs föreningsliv.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Uppleva och göra