Sölvesborgs kommun

Badbuss

En av Blekingetrafikens bussar. Foto: Sölvesborgs kommun.

En av Blekingetrafikens bussar. Foto: Sölvesborgs kommun.

I Sölvesborg kommer det även sommaren 2020 finnas en badbuss som går från resecentrum till stränderna i Sandviken och på Torsö. Badbussen är ett alternativ för dig som vill slippa tänka på var och hur du ska parkera eller som kanske ändå redan har ett sommar- eller annat gällande periodkort för kollektivtrafik. De är också för dig som inte vill eller kan köra själv, till exempel om du fortfarande är för ung för att ha körkort för bil. Eller för dig som besöker Sölvesborg utan bil, till exempel som turist.

Datum och tid

Badbussen i Sölvesborg kommer att börja gå den 15 juni, på måndagen veckan efter att kommunens grundskolor och gymnasieskolans sommarlov har börjat. Då har Blekingetrafikens sommarkort också börjat gälla. Bussarna kommer att gå från resecentrum cirka klockan 10:00 och 11:00, och tillbaka cirka 14:00 och 16:00.

Badbussen går så länge sommartidtabellen gäller, det vill säga fram till den 16 augusti.

Här stannar bussen

Bussen går i en slinga som börjar på resecentrum, sedan går den först till Sandviken, sedan till Torsö och omvänt tillbaka. I Sandviken stannar bussen på badplatsens parkering. Det är två stopp i Torsö, ett vid korsningen på Storkvägen för promenad till stranden i västra Torsö, och ett i hamnen. Badbussen kan alltså även fungera som ett sätt att ta sig till centrala Sölvesborg och tillbaka hem igen för de som bor på Torsö och i Sandviken.

Busshållsplatser

Slingan går längs med följande busshållsplatser för av- och påstigning:

 • Sölvesborg resecentrum
 • Hästtorget
 • Klosterplan
 • Snapphanegatan
 • Tivolivägen
 • Drottning Margaretas väg
 • Besmansvägen
 • Sölve
 • Ljungaviken
 • Siretorp
 • Sandvikens badplats
 • Torsö Storkvägen
 • Torsö hamn

För dig som reser längre

Om du vill åka från någon annan del av kommunen eller regionen går det i många fall bra att först ta cykel, buss eller tåg in till centrala Sölvesborg, och sedan resa vidare med anslutande badbuss. Du får inte ta med din cykel på badbussen. Barnvagn eller rullator går däremot bra att ta med.

Packa med något att dricka och äta om du ska till Torsö

I Sandviken finns en långgrund sandstrand med tillhörande brygga, toalett, kiosk, restaurang, lekredskap och plan för beachvolleyboll. På Torsö finns endast en långgrund sandstrand och en enkel toalett, så kom ihåg att packa med något att dricka och äta om du tänkt att hoppa av bussen här.

Såhär tar du dig med buss från resecentrum till de andra stränderna

Till Hällevik går stadsbuss 2 en gång i timmen dagtid året om, detsamma gäller för Hörvik. Till Norje går buss 433, också en gång i timmen större delen av dagen. Den buss som stannar närmast Tredenborg är stadsbuss 1 till Falkvik. Den går också en gång i timmen dagtid.

Det går bra att ta med hund på bussen, om du vill resa kollektivt till våra hundbadplatser i Tredenborg och Hällevik.

Kollektivtrafiken i Blekinge

Region Blekinge har genom Blekingetrafiken ansvaret för kollektivtrafiken i regionen. Sölvesborgs kommun väljer att köpa till vissa linjer och avgångar från Blekingetrafiken som inte regionen har med i sina prioriteringar, men som vi tycker är särskilt viktiga. Badbussen är ett exempel på ett sådant tilläggsköp vi gjort. Vi har även regelbundna avstämningar med regionen om hur kollektivtrafiken som helhet fungerar i Sölvesborg. Mer information om Blekingetrafiken hittar du på deras hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Priser och regler

Information om biljettpriser och andra regler för kollektivtrafiken i Blekinge hittar du på Blekingetrafikens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anpassningar för att minska smittspridning av Corona-viruset, Covid-19

Blekingetrafiken har anpassat sin verksamhet på flera sätt för att minska smittspridningen. Bland annat har de på- och avstigning i bussens bakre del och städar bussarna dubbelt så mycket jämfört med vad de brukar göra.
Du kan läsa mer om anpassningar i kollektivtrafiken på grund av Corona-viruset Covid-19 på Blekingetrafikens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tidtabell för badbussen

Tidtabell för badbussen hittar du Blekingetrafikens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Uppleva och göra