Sölvesborgs kommun

Aktivitetsbanor och digitala tipsrundor

Två kvinnor som gör jackshopp på en promenadstig i skogen. foto: André Julinder

Glada motionärer som går aktivitetsrundan puls styrka på elljusspåret vid Svarta Led. Foto: André Julinder

Aktivitetsbanor

Vill du sätta lite guldkant på din promenad eller joggingtur? Varför inte prova någon av våra aktivitetsbanor? Aktivitetsbanorna innehåller skyltar med instruktioner för fysisk aktivitet eller för att hitta ett lugnt och metalt välmående.

Det finns olika versioner av aktivitetsbanan

Det finns två olika versioner på aktivitetsbana. Puls och styrkabanan är för dig som vill få upp lite puls. Harmonirundan ger mer lugn. Varje bana har 12 skyltar med instruktioner och bilder på enkla övningar samt lite intressant fakta kring träning. Övningarna är anpassade både för både barn och vuxna. Det gör det till en rolig aktiviet att göra tillsammans. På varje skylt finns även en QR-kod. Genom att scanna QR-koden med mobilen kan du se filmer på hur de olika övningarna kan utföras.

En bild på en av aktivitetsskyltarna till pulsstyrka banan. På skylten är det en streckgubbe som gör ett x-hopp och tre färgglada gubbar som håller armen ovan för huvudet och lutar åt sidan.

En av skyltarna som uppmanar till rörelse på Puls och styrkabanan. Foto: André Julinder

Här finns aktivitetsrundorna

 • Elljusspåret, Svarta Led (Puls och styrkabana)
 • Bingorundan, Tredenborg (Harmonibana)
 • Slottsparken, Slottsområdet (Harmonibana) Kommer upp inom kort
 • Ytterligare en puls och styrkabana kommer att sättas upp. Plats är inte bestämd än.

Xrundan - digitala tipsrundor

En person håller upp en mobiltelefon. På telefonens skärm ser man en QR-kod som scannas från en skylt som sitter på en lyktstolpe.

Scanna QR-koden på skyltarna får att se frågorna. Foto: André Julinder

Ta dig ut på en digital tipsrunda som passar både vuxna och barn. Allt du behöver är ett par sköna skor och din mobil. Ladda ner en app, tävla, motionera och få kunskap på köpet. Det finns dessutom fina priser att vinna varje vecka.

Varje vecka kan du gå Xrundan och testa dina kunskaper bland 15 frågor. Det finns quiz med frågor anpassade för både vuxna och barn. På söndagar kl. 08.00 byts frågorna ut mot nya.

Så här går det till

 • Ladda ner Xrundans app som är gratis och registrera dig i appen.
 • Ta dig till en av Xrundorna i kommunen och följ kartan via appen.
 • Scanna QR-koderna på Xrundans skyltar.
 • Registrera svaren på frågorna i appen.
 • Vuxna ser antal rätt direkt efter avslutad runda. Barn ser sitt resultat och kan dessutom få mer information om ämnet.
 • Svaren redovisas varje söndag på Xrundans webbplats.

Här finns Xrundan

Xrundan är uppsatt på fem olika platser i kommunen och du väljer själv vilken runda du vill gå. Rundorna är lite olika långa. I appen hittar du kartor till samtliga rundor.

 • Hälleviksrundan 4 km (Stiby Backe)
 • Hörviksrundan 3.4 km
 • Mjällbyrundan 3 km
 • Slottsrundan 1.7 km
 • Svarta Ledsrundan 3 km (går även i Valjeviken)

Via Xrundans hemsidan kan du få lite mer information om respektive runda: https://www.xrundan.com/solvesborg-kommun-xrundorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Delta och vinn pris varje vecka

Varje vecka delas 5 presentkort á 100 kronor från Handelsföreningen Sölvesborg ut. Vinnarna blir den som har flest rätt på veckans frågor men det lottas även ut vinster bland alla som gått rundan så även om du inte har många rätt kan du bli en vinnare.

Vinnarna kommer att kontaktas via mejl från Medborgarkontoret. Information om vinnarna och facit hittar du på Xrundans hemsida: https://www.xrundan.com/deltagare-resultatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Uppleva och göra