Sölvesborgs kommun

Vill du skänka saker till flyktingar från Ukraina?

Liten tjej i cykelhjälm cyklar på skogsväg

Om du har en cykel eller barnleksaker som inte används får du gärna skänka dem via vår e-tjänst. Foto: Pexels

 De första flyktingarna har installerat sig i kommunens anvisningsboende. Behovet för leksaker, cyklar och sociala insatser är stort. Om du vill skänka till boendet anmäler du det via vår e-tjänst.

Skänka till flyktingar på kommunens anvisningsboende

Vi ser just nu ett ökat behov av cyklar, leksaker som lego, klossar, målarböcker, dockor och dockhus som gör vardagen enklare och roligare för de flyktingar som flyttat in. Vi är tacksamma för allt engagemang vi kan få in, säger Malin Malm Nilsson, enhetschef för anvisningsboendet.

Om du vill bidra till vårt boende är du välkommen att anmäla vad du kan skänka via vår e-tjänst. Vi kontaktar dig om det du vill skänka matchar våra behov.

Till e-tjänst för Ukraina Länk till annan webbplats.

Skänka till hjälporganisationer

Det finns fortsatt många flyktingar som har andra boendelösningar än genom kommunens. Du kan även någon av de många hjälporganisationer som finns för att se vilken hjälp som efterfrågas just nu.

Lista över lokala hjälporganisationer

Om boendet

De första flyktingarna från Ukraina har flyttat in på det iordningsställda boendet. Boendet var från början tänkt att vara ett tillfälligt boende för några nätter ett så kallat evakueringsboende. Men då Migrationsverket inte behövde den hjälpen har det omformats till ett anvisningsboende. Ett anvisningsboende ska fungera som ens hem under en längre period och är de bostäder Migrationsverket och kommuner erbjuder personer som kommer enligt massflyktsdirektivet.

Vårt anvisningsboende består av 15 boendelägenheter fördelat på tre plan, där varje lägenhet har egen toalett och dusch. På varje våningsplan finns uppehållsrum och gemensamt kök som är väl utrustat. I området finns en fin utemiljö med bland annat lekplats och närhet till skola.

Senast uppdaterad:

Skriv ut