Sölvesborgs kommun

Utökar e-tjänster för att hantera det frivilliga engagemanget

Olja och ett hjärta med två människor i mitten

Stort engagemang för volontärarbete leder till fler e-tjänster

Vi är otroligt tacksamma för alla frivilliga insatser som strömmar in gällande oljeutsläppet. För att lättare koordinera och hantera det ökade engagemanget finns nu två e-tjänster: en för dig som vill sanera olja med mera och en för dig som vill tvätta förorenade fåglar. Om du redan anmält dig behöver du inte göra något. I dagsläget täcker vi behoven vi har men det kan ändras framåt.

Om du vill hjälpa till att tvätta fåglar

Föreningen Katastrofhjälp Fåglar och Vilt (KFV) ansvarar för att tvätta och sanera fåglar som fått olja på sig. I dagsläget har de cirka 16 volontärer som bidrar i arbetet och behöver inte fler just nu. Vi startar ändå upp en ny e-tjänst för dig över 18 år som är intresserad av att bidra i detta arbete framöver om behoven förändras.

E-tjänst för att tvätta fåglar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du vill hjälpa till att sanera olja och annat volontärarbete

Om du är över 18 år och vill hjälpa till att sanera olja eller annat får du gärna anmäla ditt intresse som volontär via vår e-tjänst. Vi kontaktar dig när behov av hjälp uppstår som matchar dina kvalifikationer. I dagsläget vet vi inte när vi tar in fler framöver för utbildning utan täcker behoven utifrån de resurser vi har.

E-tjänst för att sanera olja och annat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du redan anmält ditt intresse behöver du inte göra något

Om du redan anmält ditt intresse som volontär till oss behöver du inte göra något. Då har vi koll på dina uppgifter och kontaktar dig utifrån behov som kan uppstå framåt.

Senast uppdaterad:

Skriv ut