Sölvesborgs kommun

Sölvesborgs resecentrum återinvigs 31 maj

Sölvesborgs resecentrum en solig majdag

Sölvesborgs resecentrum

Efter en omfattande renovering ska Sölvesborgs resecentrum återinvigas. Fredag den 31 maj klockan 14.30 klipper vi bandet och inviger vårt nya modernare resecentrum i Sölvesborg. Allmännhet hälsas varmt välkomna!

Sölvesborgs resecentrum har renoverats sedan mitten på november. Syftet har varit att förbättra möjligheten att parkera sin cykel så att den blir enklare att nyttja i pendlandet.

Omgivningen kring tågstationen har nu gjorts mer trivsam, säker och tillgänglig. Framförallt blir det numera enklare och säkrare för resenärer att byta mellan cykel, tåg och buss. Till exempel har det byggts ett cykelgarage där man tryggt kan låsa och förvara sin cykel, och ladda sin elcykel i samband med pendling.

Ett cykelgarage har byggts intill busshållplatserna

Ett cykelgarage kommer på plats.

Invigning 31 maj

  • Invigning sker fredagen den 31 maj med start klockan 14.30. Invigningen beräknas pågår fram till cirka 15.30. Det bjuds bland annat på fika, invigningstal av kommunstyrelses ordförande Birgit Birgersson-Brorsson, samt vise KSO Kith Mårtensson.
  • Det kommer även finnas ambassadörer från Blekingetrafiken som kan svara på frågor gällande sommartabeller, biljetter samt seniorbiljetter.

Sölvesborgs resecentrum blir en mötespunkt för dig som resenär där trafik och service samordnas omkring järnvägsstationen, busstorget, taxi och bilparkeringen.

Cykelgaraget

Instruktioner om hur man använder cykelgaraget kommer att finnas tillgängligt på Sölvesborgs kommuns hemsida inom kort.

Frågor?

För mer information kontakta:

Per Gustafsson
Projektledare Mark & Exploatering
Telefon: 0456-81 60 82
E-post: per.gustafsson@solvesborg.se

Cecilia Egerö
Näringslivsutvecklare
Telefon: 0456-81 60 68
E-post: cecilia.egero@solvesborg.se

Senast uppdaterad:

Skriv ut